Originele iPhone uit 2007 is vanaf 11 juni ‘vintage’

De originele iPhone uit 2007 is binnenkort vintage. Dat houdt in dat er geen reparaties meer plaatsvinden.

iphone origineelIn een intern Apple-document is bekendgemaakt dat de originele, eerste generatie iPhone uit 2007 binnenkort de status ‘vintage’ krijgt. Dat geldt ook voor enkele Mac- en Xserve-modellen en andere producten die tussen de 5 en 7 jaar oud zijn. ‘Vintage’ klinkt positief, maar het houdt in dat er geen service meer zal worden verleend in de Apple Store. Er zijn wel wat uitzonderingen, vooral voor producten die in Californië zijn gekocht. Op 11 juni 2013 gaat de nieuwe status in. De knowledgebase van Apple maakt duidelijk wat obsolete en vintage precies inhoudt.

Producten die langer dan zeven jaar geleden voor het laatst nog werden verkocht, worden ‘obsolete’ verklaard. Die zullen helemaal geen support meer krijgen. De vintage-status van de iPhone biedt nog wel mogelijkheden: je kunt nog gebruik maken van AppleCare (mits afgesloten) en je kunt ook nog naar Authorized Service Providers stappen om reparaties te laten uitvoeren. Toch zul je nog wel reparatiediensten kunnen vinden die de eerste generatie iPhone nog kunnen repareren, al zal het steeds moeilijker worden om onderdelen te vinden. De eerste generatie iPhone verscheen in 2007 en had alleen een GPRS-dataverbinding (2G), met 128MB RAM.

Vergeleken met de huidige verkoopaantallen van de iPhone is het aantal bezitters van een originele iPhone relatief klein, zo blijkt uit onderstaande grafiek.

verkoopcijfers iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2013, 11:34
Categorie iDevices
Onderwerpen originele iPhone, vintage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.