Jonathan Ive kopieert Magic Mouse-schakelaar en heet nu vice-president design

Jonathan Ive heeft voortaan Vice-President of Design als functietitel. Zijn inspiratie voor iOS haalde hij deels uit hardware-producten, zo blijkt uit foto's van groene schakelaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

jonathan iveIn iOS 7 wordt alles simpeler. Dat geldt ook voor de titel van Jonathan Ive. Voorheen stond Ive te boek als hoofd industrieel design van Apple, maar nu hij iOS 7 een metamorfose heeft gegeven, heeft hij ook verstand van gebruikersinterfaces. Zijn titel is daarom voortaan Vice-President of Design, dus zonder de toevoeging ‘Industrial’. Waar Ive zijn inspiratie vandaan haalt? Van zijn hardware natuurlijk! @jaapstronks ontdekte dat de groene schakelaars in iOS 7 wel erg veel lijken op de hardware-schakelaars op de iPod shuffle en Magic Mouse.

Kijk maar:

schakelaars ios 7

Jonathan Ive werd afgelopen najaar verantwoordelijk voor het software-ontwerp van iOS, nadat Scott Forstall vertrok. Ive’s voorkeur voor strak design en afkeer voor realistische elementen leidde al snel tot speculaties dat iOS 7 minder skeuomorfisch zou worden. Nu pas wordt de bredere functie van Ive weerspiegeld in zijn functienaam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:34
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.