Icebreaker A Viking Voyage iPhone iPad

Icebreaker is Apple’s gratis app van de week

Icebreaker: A Viking Voyage is een week lang gratis te downloaden. Het lijkt qua gameplay op Cut the Rope, maar ziet er lekker anders uit.

Icebreaker A Viking Voyage iPhone iPadDe nieuwe app die Apple de aankomende week gratis aanbiedt, is de leuke universele game Icebreaker: A Viking Voyage. In het spel van Nitrome doe je als Viking mee aan de ijsbreekcompetitie, waarbij je als speler lijnen trekt door blokken ijs zodat de Viking ze kapot kan hameren. Langzamerhand komen er steeds elementen bij om te manipuleren, zoals touwen, gewichten en kanonnen.

Met zijn snijbewegingen en andere getimede handelingen, verschilt Icebreaker qua gameplay niet heel erg van Cut the Rope. Toch maakt het spel een andere indruk: je speelt het in de liggende houding van de iPhone of iPad, er ligt wat meer nadruk op grappige teksten voordat een level begint en de visuele stijl is bijzonder. De beelden zijn pixelig, maar niet grofkorrelig. Het spel heeft bewust allerlei rafelrandjes.

Icebreaker kwam in juni 2013 uit, toen nog onder de vlag van Rovio Stars, de toen kersverse uitgeverij van het bedrijf achter Angry Birds. Icebreaker was de eerste game die werd uitgegeven door Rovio, gevolgd door Tiny Thief dat ook al eens Apple’s gratis app van de week was. Het verschil is echter dat de naam Rovio Stars duidelijk wordt genoemd bij Tiny Thief, terwijl die bij Icebreaker volledig achterwege blijft. Misschien was het (potentiële) succes niet groot genoeg voor Rovio?

Nu is het de tijd voor Icebreaker om zich te revancheren: je kan hem tot volgende week vrijdag gratis downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 11:38
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.