apple-iband

Apple overweegt prijs van 400 dollar voor iWatch

De iWatch of wearable van Apple is straks in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, met een prijs oplopend naar 400 dollar.

apple-ibandApple’s eerste wearable (de iWatch?) wordt verwacht op 9 september, tijdens het media-event, waar Apple de pers al voor heeft uitgenodigd. De prijs van het nieuwe accessoire is tot nu toe een mysterie, maar Re/code beweert dat Apple een prijs van 400 dollar overweegt. Vind je dat te duur, dan is er nog hoop: er komen meerdere modellen in verschillende prijsklassen aan.


Wie de afgelopen dagen dit uitstekende verhaal over Apple’s PR-machine heeft gelezen, zal wat sceptisch zijn over de genoemde prijs. Nu de datum van 9 september bekend is en Apple een beslissing moet nemen over de prijs, kan het best zo zijn dat bronnen ‘die niet met naam genoemd willen worden’ alvast wat prijsinformatie rondstrooien om te kijken hoe het publiek reageert.

Bij de iPad werd immers ook geroepen dat de prijs rond de 900 euro zou liggen. Toen Steve Jobs het podium beklom en de iPad aankondigde, viel ieders mond open van verbazing omdat de instapprijs ‘maar’ 499 dollar bleek te zijn.

Er is alleen wel een probleem: intussen wordt steeds minder duidelijk of Apple een iWatch of een ander soort wearable gaat aankondigen. De aanwijzingen gaan steeds meer in de richting van een iBand, die in februari 2013 al in een Apple-patent verscheen. Een ander patent noemt het accessoire iTime.

Lees ook: Apple-patent: iWatch met flexibel touchscreen

Re/code schrijft nu:

“Apple executives have discussed charging around $400 for the company’s new wearable device. Pricing has yet to be finalized for the forthcoming product, which is expected to begin shipping next year. Sources say consumers should expect a range of prices for different models including lower priced versions.”

Wordt het een iBand, dan zal Apple meer in de richting van 100 tot 200 dollar moeten zitten qua prijs. De meeste fitnessarmbanden kosten rond de 100 dollar. Wordt het een luxe uitziende iWatch, dan mag het accessoire meer dan 200 dollar kosten, want dat is ook wat Samsung, LG en Motorola voor hun slimme horloges rekenen. De Samsung Gear 2 kost 300 dollar, de Moto 360 zal voor 250 dollar in de winkel liggen.

Een andere denkrichting is dat de wearable slechts een verlengstuk van de iPhone is, zoals vorige week werd gesuggereerd. Apple kan dan de strategie van Samsung naäpen en de iWatch/iBand/wearable goedkoop of zelfs gratis weggeeft bij een iPhone. We zien dat nog niet gebeuren, om twee redenen: Apple geeft bijna nooit iets gratis weg en Samsung naäpen zit ook niet echt in het DNA van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2014, 9:57
Categorie Geruchten
Onderwerpen iwatch, wearable
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.