brainpop icoon

iKids week 36: Maya de Bij Bloemenfeest, BrainPOP en meer

In de iKids van week 36 lees je over het educatieve BrainPOP, het vrolijke Maya de Bij en het verslavende nieuwe spel Fallin Love.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

brainpop icoonIn deze aflevering van iKids hebben we eens wat meer apps voor kinderen die in de hogere groepen van de lagere school of op de middelbare school zitten. Met het nieuwe BrainPOP kunnen ze hun Engels leren; het verslavende spel Fallin Love is er gewoon voor de leuk. Voor de allerkleinsten is er natuurlijk ook wat wils. Voor hen bespreken we de naar het Nederlands vertaalde app van Maya de Bij. De applicatie heeft een verhaal dat zich afspeelt op het bloemenfeest van Maya en vol prachtige animaties zit. Aanrader.

BrainPOP

Voor kinderen tussen de 9 en 11 (of jongere kinderen met een talenknobbel) die Engels onder de knie willen krijgen is het spiksplinternieuwe BrianPOP erg handig. In die app leren kinderen spelenderwijs de Engelse taal door middel van geanimeerde filmpjes. Bij iedere video tonen de extra functies in de rechterbalk gerelateerde begrippen. Bij een filmpje over fotografie laten de woordkaartjes bijvoorbeeld termen over dat onderwerp zien. Uiteindelijk heeft BrainPOP 90 professionele lessen, verdeeld over drie levels die oplopen in moeilijkheid. 18 lessen zijn gratis, daarna betaal je €18 per level. Niet goedkoop dus, maar voor die tijd kun je uitgebreid lessen uitproberen en kijken of ze de moeite waard zijn. Ieder filmpje gaat overigens over een alledaagse situatie, zodat kinderen vooral woorden en zinnen leren waarmee ze zich in het dagelijks leven kunnen redden.

BrainPOP

Maya de Bij: Bloemenfeest

De apps van Maya de Bij doen het altijd goed vanwege de originele uitvoering en kleurige animaties. Zo ook de app van het Bloemenfeest, die een tijdje terug naar het Nederlands is vertaald. In die applicatie is Maya jarig en moeten kinderen van 5 jaar en jonger haar helpen met de voorbereidingen voor het feest. In 6 verschillende onderdelen kun je alles bij elkaar spelen wat nodig is voor het evenement, van de versieringen en het eten tot de gasten zelf. Gedurende het spel wordt Maya’s feestje langzaamaan versierd met lampionnen, dansende gasten, een lekker buffet en andere feestelijkheden. Veel van de illustraties zijn interactief en reageren als je ze aanraakt, waardoor er steeds weer nieuwe dingen vallen te ontdekken.

Fallin Love: het spel van de liefde

Fallin Love is een geestig nieuw spel voor jong en oud. Alles draait om het poppetje Fall, dat zijn eeuwige liefde Kaisa probeert te bereiken. Een probleem: de zwaartekracht werkt hem tegen. Door de iPhone of iPad te draaien kun je ervoor zorgen dat hij toch op de juiste plek belandt. Dat klinkt misschien makkelijk, maar er zijn ook bewegende blokken en vijanden die je in de gaten moet houden. En hartjes en kostuums die je onderweg moet verzamelen. De graphics in de app zijn vrolijk en de gameplay is erg verslavend. Dit is precies zo’n spel waarbij je als ouder stiekem over de schouder van je tiener zit mee te kijken, om vervolgens toch maar te vragen of jij ook eens mag spelen.

Fallin  Love

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:58
Categorie Apps
Onderwerp ikids
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.