iTunes Match: veel problemen bij matchen muziekbibliotheek, trage en vastlopende synchronisatie

iTunes Match lijkt sinds de lancering in Nederland last te hebben van problemen. Nieuwe gebruikers blijven urenlang vastzitten bij het synchronisatieproces bij stap 2, tijdens het instellen van de dienst.

iTunes MatchOp maandag 16 januari verscheen iTunes Match in 19 nieuwe landen, waaronder ook Nederland. Sinds dinsdagochtend, toen het matchen ook actief werd, lopen iTunes-gebruikers die de muziekdienst proberen te gebruiken tegen verschillende problemen aan. In onder andere reacties op iPhoneclub, op het iCulture forum en het supportforum van Apple stapelen de klachten over een zeer traag synchronisatieproces op. Sommigen zouden hun iTunes verschillende dagen ingeschakeld moeten houden de volledige muziekbibliotheek in iTunes Match op te nemen; onhandig als je je laptop ook nog mee wilt nemen.

De meeste iTunes Match-gebruikers melden vast te zitten bij stap 2 van het configuratieproces. Bij deze stap worden alle nummers in je iTunes-bibliotheek gematcht met tracks in de iTunes Store. Bij velen blijft de teller bij een willekeurig aantal nummers hangen. Anderen zeggen last te hebben van een zeer langzaam synchronisatieproces, terwijl een enkeling zelfs beweert dat tijdens het synchronisatieproces het aantal gematchte nummers zelfs achteruit is gegaan van nacht op dag.

Wat hier de precieze oorzaak van is moet nog blijken, aangezien Apple nog geen verklaring heeft gegeven. Omdat iTunes Match in één keer is uitgerold in 19 nieuwe landen (een verdubbeling) zouden de servers bij Apple overbelast kunnen zijn. Eén oplossing is het verwijderen van alle wachtende nummers, maar veel gebruikers zeggen hierna nog steeds tegen problemen aan te lopen.

Op het supportforum van Apple passeerden ook al meerdere mogelijke oplossingen de revue, maar geen hiervan blijkt een universeel antwoord te bieden. Waarschijnlijk is lijdzaam afwachten tot de synchronisatie voltooid is of wachten op een verklaring (en oplossing) van Apple voor nu de enige optie.


Directe link naar de poll

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 14:37
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes match, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.