Shodogg: bekijk iPhone-video’s op ieder beeldscherm via internet

Shodogg wil het mogelijk maken om video's op je iPhone af te spelen op ieder ander met het internet verbonden beeldscherm. De mogelijkheid doet denken aan AirPlay, maar dan op meerdere platformen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ShodoggEén van de nadelen van AirPlay is dat je gelimiteerd bent tot Apple-producten. Wil je een film op je iPhone verder kijken op je televisie, dan heb je een Apple TV nodig om deze af te spelen. Het op CES gelanceerde bedrijf Shodogg wil het mogelijk maken om videobestanden op een iPhone af te spelen op andere platformen. Zo zou het mogelijk moeten worden om video’s op ieder met internet verbonden beeldscherm af te spelen, zoals een televisie op een computer.

Op het moment zijn er relatief weinig internettelevisies die gebruik zouden kunnen maken van Shodogg, maar als wij technologiebeurs CES mogen geloven zou hier verandering in kunnen komen. Daar leek dit jaar overwegend veel televisienieuws vandaan te komen.

Shodogg bevindt zich op het moment in een interne testfase, waarbij de dienst alleen nog maar beschikbaar is voor de iPhone en een klein aantal internetbrowsers. Uiteindelijk hoopt de dienst zich uit te breiden naar platformen zoals Android, om ervoor te zorgen dat iedereen er uiteindelijk mee aan de slag kan gaan.

De dienst is op zoek naar gebruikers die mee willen doen met de alfatest, maar schrijft in zijn FAQ eerst te focussen op Amerikaanse en Canadese gebruikers. Het inschrijfformulier vraagt ook om je Amerikaanse staat en woonplaats, hoewel wij zonder problemen ‘Amsterdam, The Netherlands’ konden intypen om het alsnog te proberen.

Shodogg heeft een aantal grote investeerders aangetrokken. Zo demonstreerde acteur en komiek Seth Green de videodienst tijdens CES 2012 en werden de CEO van JibJab en de executive van NBC Universal genoemd als adviseurs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 15:08
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.