iPhone 4 en iPhone 3GS afgelopen kwartaal populairste smartphone in VS

De iPhone 4 en iPhone 3GS waren tijdens het derde kwartaal van 2011 de best verkopende smartphones van de Verenigde Staten.

iPhone 4De iPhone 4 was de populairste smartphone in het derde kwartaal van 2011 in de Verenigde Staten, gevolgd door de iPhone 3GS. Dit bevestigt het Amerikaanse statistiekenbureau NPD Group. In het tweede kwartaal van 2011 boekten de iPhone 4 en iPhone 3GS identieke resultaten. De cijfers zijn opmerkelijk, omdat Amerikaanse providers beweerden dat de iPhone juist minder werd geactiveerd in het derde kwartaal. De toen nog niet gelanceerde iPhone 4S zou hiervan de oorzaak zijn.

De volledige top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Apple iPhone 4
  2. Apple iPhone 3GS
  3. HTC EVO 4G
  4. HTC Inspire 4G
  5. Samsung INTENSITYII

NPD beweert dat de algemene smartphone-prijzen in de Verenigde Staten daalden, ondanks het feit dat veel Amerikanen denken dat ze dit jaar juist meer betaalden. 64 procent van de kopers betaalde dit jaar minder dan 200 dollar. Onder andere AT&T zag een dalend aantal activaties tijdens afgelopen kwartaal; volgens de provider was dit te wijten aan de aankomende iPhone 4S. Mensen zouden hierop wachten en daarom geen iPhone 3GS of iPhone 4 aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 17:15
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen iPhone 3G, iPhone 4, npd, verkopen
Devices iPhone 3GS, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.