iStick Playtime: iPhone-sporthorloge met buigzaam scherm

De iStick Playtime is een iPhone-sporthorloge dat verbindt via Bluetooth. Het horloge is waterdicht en heeft een buigzaam scherm.

iStick Playtime closeupDe iStick Playtime is een nieuw sporthorloge dat je kunt verbinden met je iPhone. Hierdoor is het mogelijk om telefoontjes te beantwoorden, muziek te bedienen, berichten te lezen en sportstatistieken te bekijken zonder je iPhone uit je broekzak te halen. De iStick Playtime is volgens de makers bestand tegen extreme weersomstandigheden: het horloge is waterdicht en werkt zonder problemen bij lage temperaturen. Net als veel andere smartwatches is de iStick Playtime op het moment nog geen realiteit: het product kan op Indieogogo worden besteld, maar zal slechts worden verzonden als het minimumbedrag wordt ingezameld.

Dit is zeker niet het eerste iPhone-horloge dat voorbijkomt: sinds de Pebble zien we steeds meer bedrijven die zich richten op deze markt. iStick-fabrikant Dew Motion is echter niet helemaal nieuw in dit wereldje: met de iStick Playtime maakte het bedrijf eerder al eens een armband waarmee je muziek op je iPhone kunt bedienen.

iStick Playtime foto

De iStick Playtime lijkt qua ontwerp meer op een zweetband dan op een horloge. Dat is ten dele te danken aan het buigzame scherm, wat ervoor zorgt dat het accessoire om je pols heen kan vormen. De iStick heeft dan ook geen touchscreen: je kunt de interface bedienen met een kleine joystick bovenop het apparaatje. Naast een scherm en Bluetooth om te koppelen met je iPhone, heeft de iStick ook een microfoon en luidspreker. Hierdoor is het mogelijk om vanaf je pols te bellen of Siri te bedienen.

Een donatie van 75 dollar verzekert je van een iStick Playtime, maar de makers zijn ietwat vaag wat betreft verzendkosten. Op de site staan enkel prijzen voor verzending naar de VS of Canada. Uit reacties aan donateurs blijkt dat het horloge ook naar andere landen kan worden verzonden, maar dat er dan later contact wordt opgenomen over de verzendprijs. Reken er dus op dat het totaalbedrag later hoger zal komen te liggen.

Tipgever: Paul

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 21:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.