iRobot Roomba S9+ en Braava jet m6 dweilrobot.

Deze nieuwe dweilrobot met app maakt alle vloeren van je huis schoon

Werkt samen met nieuwe Roomba s9+
iRobot heeft weer twee nieuwe apparaten aangekondigd. De nieuwe Braava jet m6-dweilrobot maakt je vloer schoon, nadat de nieuwe Roomba s9+ alles gestofzuigd heeft.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Roomba brengt aan de lopende band nieuwe apparaten op de markt. Onlangs bespraken we op iCulture nog de gloednieuwe iRobot Roomba i7, een robotstofzuiger die zijn bak automatisch leegt. In de loop van de zomer komt er weer een nieuw model, genaamd de Roomba s9+. Deze robotstofzuiger is het ideale maatje voor de eveneens nieuwe dweilrobot van iRobot.

Braava jet m6-dweilrobot

Door regelmatig een stofzuiger door je huis te halen, hou je de boel goed schoon. Maar het kan natuurlijk altijd beter door de boel flink te dweilen. Als je dat liever niet zelf wil doen, dan komt de nieuwe Braava jet m6-dweil goed van pas. Deze witte vierkante robot bestaat uit een zogenaamd reinigingspad voor nat dweilen of droog afnemen. De robot maakt gebruik van de iAdapt-navigatie, zodat hij de plattegrond van het huis leert kennen. Op deze manier bepaal je zelf welke ruimtes schoongemaakt moeten worden.

iRobot Braava jet m6 dweilrobot.

De dweilrobot maakt verbinding met de iRobot Home-app, zodat je hem op afstand kan instellen en activeren. Je checkt in de app ook waar hij allemaal is geweest. De robot ondersteunt ook spraakbesturing via Amazon Alexa en de Google Assistent. Ondersteuning voor Siri en HomeKit is er nog niet, omdat deze productgroep niet ondersteund wordt door HomeKit. De dweilrobot werkt op harde vloeren zoals hout, tegels en stenen. Door het vierkante ontwerp komt hij ook makkelijker bij hoekjes. Er zit ook een spray op die hardnekkige vlekken schoonmaakt.

Deze nieuwe dweilrobot verschijnt in augustus 2019 en heeft in Nederland een adviesprijs van €699. Deze dweilrobot gaat hand in hand met de nieuwe iRobot Roomba s9+.

iRobot Roomba s9+ met nieuw schoonmaaksysteem

Deze nieuwe robotstofzuiger maakt volgens iRobot nog beter schoon dan de vorige modellen. Er zit een nieuw schoonmaaksysteem in die volgens de makers veertig keer krachtiger is dan de 600 AeroVac-versie. Er zitten ook bredere dubbele borstels van rubber aan. Ook zit er een hoekborstel in, zodat de kiertjes meegenomen worden. De 3D-sensor scant de omgeving en leert daarmee de plattegrond van het huis kennen. Net als de eerder genoemde i7+ heeft deze s9+ een oplaadstation die de bak automatisch leegzuigt. Je hoeft daardoor niet om de haverklap de robotstofzuiger zelf te legen.

iRobot Roomba S9+ en Braava jet m6 dweilrobot.

Deze robotstofzuiger werkt dus samen met de nieuwe dweilrobot. Ze communiceren met elkaar, zodat ze na elkaar kunnen werken en elkaar niet in de weg zitten. Hierdoor gaan ze automatisch stofzuigen en daarna dweilen, waardoor je ze niet los hoeft af te stemmen.

De nieuwe iRobot Roomba s9+ is net als de eerdere i7+ een duur grapje. Deze robotstofzuiger heeft een adviesprijs van €1.499. Net als de dweilrobot verschijnt hij in augustus 2019 in Nederland.

Bekijk ook

Review: iRobot Roomba i7+, de stofzuiger die z'n bak automatisch leegt

Robotstofzuigers zijn goedkoper dan ooit. Heeft het dan zin om 1200 euro te betalen voor een robotstofzuiger die zichzelf leegt? In onze review van de iRobot Roomba i7+ lees je het antwoord!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.