iPod bestaat 7 jaar: een beeldverslag

De iPod bestaat vandaag 7 jaar. Hier een fotoverslag van alle modellen tot nu toe.


Vandaag is het precies zeven jaar geleden dat de eerste generatie iPod gelanceerd werd. Bovenaan zie je hem: met een indrukwekkende harddisk van 5 of 10GB, een draaiwiel en een prachtige gebruikersinterface was het een revolutionaire mp3-speler. Een jaar later kwam de volgende versie uit en die was behalve voor de Mac ook geschikt voor Windows. Lees verder voor foto’s van alle volgende modellen.


De iPod 3G kwam in 2003 op de markt met een herzien ontwerp: hij was dunner, had voor het eerst een touch-wiel en bevatte ook meteen misschien wel de enige echte misstap in de geschiedenis van de iPod: de vier touch-knoppen voor de bediening.


Aangezien de iPods nu 20 tot 40GB aan boord hadden, kwam er plaats voor een kleiner model, namelijk de iPod mini. Met de mini kreeg de bediening in 2004 z’n uiteindelijke vorm met het clickwheel. Deze bevatte 4GB, was van aluminium en zou minder dan twee jaar later alweer van de markt worden gestoten door een nóg kleiner model.


Later dat jaar kwam het clickwheel ook in de gewone iPodlijn terecht, waarmee we bij de 4e generatie aanbelandden. Er werd tevens een aparte versie genaamd iPod photo gelanceerd met een kleurenscherm, dat een halfjaar later ook in de gewone versie z’n intrede zou doen.


Begin 2005 deed Apple ook zijn intrede in de markt voor low-budget mp3-spelers met de schermloze en op flash-geheugen gebaseerde iPod shuffle.


In het najaar van 2005 kwamen Apples meest krasgevoelige producten ooit op de markt: ten eerste de iPod 5G, met 30 of 60GB aan opslagruimte.


Ten tweede werd de iPod nano gelanceerd, die vanaf dat moment ieder jaar een volledige herziening zou krijgen. De nano was de tweede iPod met flash-geheugen.


In september 2006 kreeg de hele iPod-lijn een update. De nano kreeg nu de vorm van de mini, met metaal en kleurtjes.


De iPod die daarna uitkwam, in juni 2007, was geen iPod. Het was een applicatie om muziek te luisteren op een apparaat genaamd iPhone.


In september 2007 kreeg weer de hele iPod lijn een update en tevens een uitbreiding in de vorm van een iPhone zonder telefoon, te weten de iPod touch. De rest staat nog vers in ons geheugen… De indrukwekkende keynote waarop Steve Jobs de originele iPod aankondigde in 2001, is te zien op YouTube.

Via: iPhonic
Tip ingezonden door iPim.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2008, 10:15
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.