Apple publiceert nieuwe voorwaarden NDA voor iPhone SDK

Apple heeft de nieuwe voorwaarden voor de SDK gepubliceerd. We wisten al dat ze soepeler zouden worden; nu zijn de voorwaarden ook als PDF te downloaden.

Apple voorwaarden SDKApple heeft nieuwe voorwaarden opgesteld voor geregistreerde iphone-ontwikkelaars. Daarin is het Non Disclosure Agreement (NDA) aangepast, zodat ontwikkelaars de vrijheid krijgen om met elkaar samen te werken, trainingen te organiseren en handleidingen te publiceren. De pas gepubliceerde voorwaarden vervangen de strengere NDA die sinds de release van de SDK van kracht was. Voor ontwikkelaars leverde de NDA nogal wat obstakels op om met anderen een applicatie te ontwikkelen.


Eerder deze maand maakte Apple al bekend dat de voorwaarden versoepeld zouden worden. Nu is dat ook daadwerkelijk op papier gezet. De NDA had als belangrijkste doel dat uitvindingen en innovaties van Apple niet zomaar gestolen of misbruikt konden worden. In de nieuwe overeenkomst staan wel beperkingen voor vertrouwelijke informatie. Ook mag je niets doorvertellen over pre-release software van Apple, inclusief de meegeleverde documentatie en materialen. Ook informatie die Apple op evementen of in betaalde content vrijgeeft mag niet zomaar gedeeld worden. Het gedeelte over betaalde content wekt de indruk dat Apple van plan is om betaalde trainingen en ander educatief materiaal te gaan aanbieden. Misschien heeft het iets te maken met Apple University, waar Apple volgend jaar mee van start wil gaan. Het kan ook betrekking hebben op sessies die op WWDC worden gegeven en die alleen toegankelijk zijn voor mensen die een toegangskaart hebben gekocht.

De PDF met de nieuwe overeenkomst is online te vinden.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 oktober 2008 om 8:43
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.