iPhoneclub op Twitter vanaf nu te volgen via @iCulture

iPhoneclub gaat verhuizen op Twitter. Het account @iPhoneclub wordt ingeruild voor @iCulture, waar je voortaan nieuws over iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV en andere iOS-onderwerpen vindt.

iculture-twitter-iphoneAchter de schermen zijn we bij iPhoneclub altijd druk bezig om alles nog beter en soepeler te laten verlopen. Zoals we eerder al aankondigden, gaan we meer gebruikmaken van de naam iCulture voor al onze activiteiten die verder gaan dan de iPhone alleen. iOS is immers ook te vinden op iPod touch, iPad en Apple TV waardoor de naam ‘iPhoneclub’ niet altijd de lading meer dekt. Binnenkort zal dat te merken zijn in onze app, waar het nieuws van iPhoneclub en iPadclub gecombineerd zal worden. Maar eerst moeten we het over iets anders hebben: ons Twitter-account. Vannacht zijn alle volgers van ons Twitter-account @iPhoneclub automatisch overgezet naar ons nieuwe account @iCulture. In dit artikel lees je wat dat voor jou betekent.

Wat is er gebeurd?

Sinds jaar en dag kun je iPhoneclub volgen via ons Twitter-account @iPhoneclub. Omdat we steeds vaker de naam iCulture zullen gebruiken, zijn alle volgers van @iPhoneclub overgezet naar het Twitter-account @iCulture. Daar zullen niet alleen de iPhone-nieuwtjes te lezen zijn, maar álle nieuwtjes die met iOS, iPad, Apple TV te maken hebben. Dus ook nieuwtjes van het ook vannacht uitgefaseerde account @iPadNL.

Wat moet ik doen?

Helemaal niets! Wij hebben al het werk al voor je gedaan. Alle bijna 50.000 volgers van @iPhoneclub zijn sinds vannacht volger van het account @iCulture. Je bent geen volger meer van @iPhoneclub, maar via dat account zullen ook geen nieuwe berichten meer verschijnen. Volgde je alleen het account @iPadNL (maar niet @iPhoneclub), dan moet je wel actie ondernemen. Instructies vind je in dit artikel: iPadclub gaat verhuizen op Twitter.

Waarom doen jullie dit?

Bij nieuwe apps komt het steeds vaker voor dat ze universeel zijn. Dat wil zeggen: één app die geoptimaliseerd is voor iPhone en iPad. Voor ons betekent het dat we een nieuwtje over een belangrijke app vaak tweemaal moeten schrijven: eenmaal op iPhoneclub en nogmaals op iPadclub. Dat leidt voor ons tot dubbel werk en is vervelend voor lezers: als je beide websites volgt, zie je hetzelfde nieuwtje tweemaal langskomen. Wil je de reacties van gebruikers lezen, dan moet je beide websites bezoeken. Bij nieuwe firmwareversies, een nieuwe versie van iTunes of algemeen Apple-nieuws moeten we vaak twee artikelen schrijven, steeds toegespitst per website. Vandaar dat we meer informatie gaan bundelen. iCulture is de overkoepelende naam en website waar je in de toekomst al het iOS-nieuws gaat vinden. iOS is belangrijk voor Apple en gaat een steeds breder onderwerp te worden. In 2011 waren iOS-apparaten goed voor 70% van de jaaromzet van Apple. De kans is groot dat Apple iOS in steeds meer apparaten gaat verwerken en dat we in andere Apple-producten (zoals de Mac) steeds meer invloed van iOS zullen zien. Nu verschijnen algemene Apple-nieuwtjes vaak alleen op iPhoneclub, maar de naam ‘iPhone’ dekt eigenlijk de lading niet meer. iOS is straks te vinden in alles wat Apple doet. Vandaar de algemenere naam iCulture.

Verandert de website ook?

Voorlopig kun je nog terecht op de vertrouwde websites iPhoneclub.nl en iPadclub.nl maar er wordt achter de schermen wel gewerkt aan iCulture.nl om al het iOS-nieuws goed tot z’n recht te laten komen (ook als het een keer niet over iPhone of iPad gaat). Omdat we afhankelijk zijn van externe partijen en kwaliteit voor ons belangrijker is dan snelheid, zullen we nog geen data en planningen communiceren.

Verandert de app?

Ja, we zijn in de afrondende fase van de nieuwe versie van de iCulture-app die naast het iPhone-nieuws ook iPad-nieuws en ander iOS-nieuws zal bevatten. Hou iPhoneclub in de gaten!

Maar ik wil alleen iPhone-nieuws lezen, wat nu?

In titels van artikelen geven we vrijwel altijd aan voor welk iOS-apparaat een app is bedoeld. Je ziet daardoor in één oogopslag of een nieuwtje geschikt voor je is. Heb je geen Apple TV, dan kun je de nieuwtjes met ‘Apple TV’ in de titel gewoon overslaan. Artikelen die voor alle lezers interessant zijn, zoals een nieuwe iTunes-versie, zijn ook meteen te herkennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 9:01
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen iPhoneclub, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.