iPhoneclub lanceert nieuwe website: Planet Android

Vanaf vandaag gaat een nieuwe Nederlandse website van start: Planet Android, van de makers van iPhoneclub. Ook daar gaan we met evenveel enthousiasme bezig met nieuws, review en tips over Android, de T-Mobile G1 en toekomstige Android-toestellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Planet AndroidHet kon natuurlijk niet uitblijven: de makers van iPhoneclub zijn gadgetfreaks die elke mobiele nieuwkomer in huis halen, besnuffelen en soms na een tijdje zonder pardon weer buiten de deur zetten. Maar er zijn ook nieuwkomers die wat langer blijven hangen en waar we aan gehecht raken. Vandaar dat we vandaag een nieuwe website lanceren: Planet Android, een plek waar je dagelijks nieuws vindt over Google Android, de T-Mobile G1 en andere Android-toestellen.

Sinds begin december zijn we in het bezit van een developertoestel van Google en sinds afgelopen week ligt er ook een testexemplaar van de T-Mobile G1 te glimmen. Betekent het dat we nu de iPhone hebben afgezworen? Integendeel, met iPhoneclub gaan we met evenveel enthousiasme verder, maar we zullen vanaf nu ook dagelijks op Planet Android te vinden zijn met nieuws, reviews, tips en handleidingen.

We hebben de afgelopen maand achter de schermen gewerkt om de website in volle vaart van start te laten gaan. Wat hebben we al?

We hebben bij Planet Android gebruik gemaakt van dezelfde website-layout als op iPhoneclub. Dat heeft een reden: ten eerste zijn we erg tevreden met het ontwerp dat Onstuimig voor ons had gemaakt en bovendien maakt het een stuk makkelijker als we later beide websites willen wijzigen naar een nieuwe layout. Ook alle techniek op de achtergrond (stylesheets, WordPress-plugins) konden we op deze manier hetzelfde houden. Onze header met de groene robot is natuurlijk ook ontworpen door Onstuimig en wat ons betreft een geslaagde variatie op de standaard Android-robot die je op de meeste websites ziet.

Tenslotte de vraag die ons de afgelopen tijd heel vaak werd gesteld: “Gaan jullie ook een Androidclub doen?” Daarop kon het antwoord bij voorbaat kort zijn: “Nee!” We roepen al zeker anderhalf jaar tegen iedereen die het maar wil horen, dat we bij een volgende website willen afstappen van de naam ‘club’. Na Palmclub en iPhoneclub vonden we het wel eens tijd voor iets anders. Vandaar dat we destijds ook nooit moeite hebben gedaan om de domeinnaam Androidclub.nl te registeren (die overigens nu in handen van iemand anders is). Wij gaan op Planet Android weer vanaf nul beginnen, waarbij we hopen dat het aantal bezoekers gaandeweg zal groeien, naarmate er meer Android-toestellen op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen.

Wat willen we met Planet Android bereiken? We willen in Nederland tot dé autoriteit uitgroeien op het gebied van Android en Android-toestellen. Dat gaan we bereiken door altijd actueel te zijn, altijd grondige reviews te schrijven en altijd eerlijk en nuchter verslag te doen van de ontwikkelingen in Androidland. Net als op iPhoneclub laten we ons niet snel gek maken door geruchten. Planet Android is op dit moment misschien niet de eerste en de enige Nederlandse website over Android, maar we proberen wel de beste te zijn.

Persbericht: iPhoneclub.nl lanceert nieuwe website PlanetAndroid.nl (PDF, 52KB)

31 mei 2013: Planet Android is in mei 2013 verkocht aan BigSpark B.V.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 14:39
Categorieën Apple, iDevices, Round-up
Onderwerpen android, iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.