Gerucht: Snow Leopard bevat iPhone-functies

Volgens een bron van AppleInsider bevat Snow Leopard mogelijkheden om locatiegebaseerde toepassingen en multitouch-toepassingen te ontwikkelen voor de Mac.

apple developerAppleInsider beweert uit betrouwbare bron te hebben vernomen, dat Snow Leopard een aantal functies bevat die we al van de iPhone kennen. Zo zouden ontwikkelaars de geografische locatie van een Mac kunnen bepalen en multitouch in hun applicaties kunnen toepassen. Mensen die de meest recente pre-release van Leopard onder ogen hebben gehad, zeggen dat Mac OS X 10.6 beschikt over het CoreLocation-framework dat voorheen alleen in de iPhone SDK te vinden was.

Met CoreLocation kunnen ontwikkelaars de lengte- en breedtegraad van een Mac bepalen en dit koppelen aan bepaalde acties, bijvoorbeeld het tonen van de dichtstbijzijnde Starbucks. Omdat de Mac geen GPS-ontvanger bevat zal gebruik moeten worden gemaakt van een andere manier van locatiebepaling, bijvoorbeeld die van Google of Skyhook. CoreLocation werd op 6 maart 2008 aangekondigd voor iPhone-ontwikkelaars.

Een andere nieuwigheid is, dat ontwikkelaars straks voor Snow Leopard applicaties kunnen schrijven, die gebruik maken van multitouch. In een eerder artikel met de naam ‘Five undisclosed features of Apple’s Mac OS X Snow Leopard’. werd daar ook al over gesproken. Ook externe ontwikkelaars zouden de beschikking krijgen over codebibliotheken en functies die de mogelijkheid geven om multitouch toe te passen, terwijl dit tot nu toe was voorbehouden aan Apple’s eigen applicaties zoals Safari en iPhoto.

Apple gaat waarschijnlijk nog in de eerste helft van 2009 de nieuwe versie van Mac OS X (10.6) officieel presenteren.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2009, 17:07
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.