iPhoneclub intern: hardlopen met de iPod touch

Apple bezorgde een iPod touch en een Nike+ Kit, die we de komende dagen zullen onderwerpen aan een hardlooptest.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPod touch Nike +Vanochtend kwam de High Speed-koerier langs om de nieuwe iPod touch en een enigszins versleten Nike+ Kit af te leveren. High Speed-koerier klinkt overigens flitsender dan het is: denk aan een gepensioneerde opa die in een gewone personenauto door het land rijdt om de nieuwe iPods bij verschillende testers te brengen. Twee weken later komt dezelfde vriendelijke opa weer langs om de spullen op te halen. Omdat de nieuwe iPod nano voor iPhoneclub niet zo interessant is hadden we gekozen voor de iPod touch, maar liefst wel met de mogelijkheid om ook de hardloopfunctie te kunnen testen. Ons idee is om de Nike+ ontvanger niet alleen met de iPod touch 2G maar ook met de iPhone te testen, hoewel de kans groot is dat het toch niet werkt.

Tegelijk kunnen we dan de verschillende hardloopapplicaties uit de App Store testen en kijken of zo’n iPod touch met Nike+ eigenlijk wel toegevoegde waarde heeft. Dat zijn althans de plannen, maar zoals altijd: als je een website hebt is de ambitie altijd groter dan je in 24 uur per dag kunt realiseren. Zo zouden we best 30 nieuwtjes en 10 reviews per dag willen schrijven – ware het niet dat sommige bezoekers nu al klagen dat er teveel nieuws is om allemaal te lezen. Interessante nieuwe applicaties zoals iQualizer, MyWeather Mobile en Comet Cowboy Lite liggen nog te wachten tot ze eindelijk aan bod komen.

Wat voor de ene bezoeker teveel is, is voor de ander te weinig. De information overload voor bezoekers die onze website slechts een paar keer per week bezoeken hebben we geprobeerd op te lossen met een weekoverzicht, maar dat plan kreeg nauwelijks bijval en zelfs vijandige reacties, zodat we daar met ingang van komende week mee zullen stoppen. Het kost veel werk en is blijkbaar overbodig. Ook gestopt: de iPhoneclub podcast. Omdat we zelf geen tijd en zin hebben om een podcast te maken zijn we afhankelijk van anderen en omdat een podcast die minder dan eenmaal per maand verschijnt eigenlijk geen podcast mag heten, willen we onze focus liever richten op dingen die op dit moment prioriteit hebben*. Zoals de nieuwe website, waar achter de schermen nog steeds hard aan wordt gewerkt. Verschillende mensen hebben ons een e-mail gestuurd met de vraag wanneer het nu eindelijk af is. Als we voor een standaard WordPress-template hadden gekozen waren we inderdaad binnen een dag klaar geweest. Wat we doen kost echter iets meer tijd: Onstuimig heeft voor ons een webdesign gemaakt, die we handmatig moeten omzetten naar een WordPress-template. Omdat we met een enorme hoeveelheid content te maken hebben die straks zowel voor beginnende als gevorderde bezoekers en zowel voor jailbreakers als voor niet-jailbreakers overzichtelijk moet zijn, kost dat iets meer denk- en puzzelwerk dan bij de doorsnee blog. Vandaar geen toezeggingen of voorspellingen, net zoals we geen voorspellingen doen wanneer het grote en ultieme vergelijkende overzicht van Nike+ en hardloopapplicaties online te bewonderen is.

* Een podcast waar we wel aan blijven meewerken is ICT Roddels (al 238 afleveringen!) maar die heeft niets met iPhoneclub te maken).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2008, 19:22
Categorie Round-up
Onderwerpen hardlopen, iPhoneclub, nike, plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.