iPhone tweemaal zo betrouwbaar als de BlackBerry?

Volgens een onderzoek van SquareTrade vertoont de BlackBerry tweemaal zoveel hardware-defecten dan de iPhone, in de eerste 12 maanden. Maar er werd alleen gekeken naar betrouwbaarheid van de hardware.

iphone homescreenUit een studie van SquareTrade blijkt dat de iPhone tweemaal zo betrouwbaar als de BlackBerry zou moeten zijn. De onderzoekers keken naar meer dan 15.000 toestellen en ontdekten dat de iPhone in de eerste twaalf maanden maar in 5,6 procent van de gevallen mankementen vertoonde. Bij de BlackBerry was dat 11,9 procent en bij de Palm Treo was de situatie nog dramatischer: 16,2 procent van de toestellen had binnen twaalf maanden een defect. Veel websites hebben er tamelijk kritiekloos over geschreven, maar CNET-blogger Matt Asay zet toch vraagtekens bij de studie.

Matt’s argument dat zijn iPhone diezelfde middag binnen 45 minuten viermaal crashte door een applicatie is niet erg overtuigend. Een steekproef met n=1 is niet bepaald representatief te noemen. Maar Asay heeft wel gelijk dat de SquareTrade-studie alleen naar hardware-defecten keek, terwijl aan de betrouwbaarheid van de software geen enkele aandacht is besteed. De “lelijke” BlackBerry is in het dagelijks leven toch aanmerkelijk betrouwbaarder, beweert Asay opnieuw op basis van persoonlijke ervaringen, maar waarschijnlijk kunnen veel voormalige BlackBerry-gebruikers zich er wel in vinden. En heeft SquareTrade nog nooit iets gehoord over afbrokkelende muteknoppen en scheuren in de behuizing?

Via: CNET Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2008, 19:18
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, Hardware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.