Intersquash zet websites om in iPhone-vriendelijke sites

Intersquash maakt van elke website met rss-feed een mobiele versie die voor de iPhone is geoptimaliseerd. Bezoekers krijgen automatisch de geoptimaliseerde versie te zien, als ze een iPhone gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub mobielAls je bij de nieuwe dienst Intersquash meteen moet denken aan AppLoop, dan is dat geen toeval. Beide diensten hebben ongeveer dezelfde insteek: je vult de rss-feed van een bepaalde website in en Intersquash maakt er een website van, die je op je iPhone kunt bekijken. Het proces bestaat uit vier stappen, waarbij je ook een webclip-icoon kunt toevoegen. Intersquash levert vervolgens een brok code, die je tussen de header-tags van je website moet plaatsen.

Dit zorgt ervoor dat bezoekers die met een iPhone of iPod touch langskomen op je website automatisch naar de mobiele versie worden gestuurd. Het verschil met AppLoop is dat AppLoop een native applicatie maakt van je rss-feed en deze bij de App Store aanbiedt, terwijl je bij Intersquash gewoon een mobiele website te zien krijgt. We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat nog niemand anders dit heeft bedacht.

Het resultaat na het ‘iphonizen’ van iPhoneclub.nl is hierboven te zien: een lijstje met recente artikelen. Als je doorklikt krijg je echter alleen een pagina-excerpt uit WordPress te zien en niet de volledige artikelen. Da’s nogal logisch, want veel meer informatie staat er niet in de rss-feed van iPhoneclub. De mogelijkheden van Intersquash zijn daarom beperkt; een volledige website mobiel toegankelijk maken lukt op deze manier natuurlijk nooit.

Zelf doen: Intersquash.com
Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:21
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.