NS Sprinter Flirt

Je iPhone opladen in de trein kan vanaf 2016

De NS heeft voor 2016 nieuwe Sprinters besteld. Deze treinen zijn uitgerust met stopcontacten en USB-aansluitingen in alle treinstellen.

NS Sprinter FlirtDe NS heeft een bestelling geplaatst voor nieuwe Sprinter-treinen. Deze zullen vanaf 2016 op het spoor gaan rijden. Interessant detail is dat deze Sprinters zijn uitgerust met stopcontacten en USB-poorten om apparaten zoals iPhones en iPads op te laden. Het is voor het eerst dat de NS deze aansluitingen in de hele trein aanbiedt, dus zowel in de eerste als tweede klas.


Stopcontacten zijn niet helemaal nieuw in de trein: zo zijn de Thalys en de ICE in de meeste coupés al uitgerust met een stopcontact en heeft de NS ze ook in sommige intercity’s ingebouwd in de eerste klas coupés. Dat een Sprinter van top tot teen wordt voorzien van oplaadmogelijkheden is echter nieuw en voorspelt veel goeds voor de toekomst; het is niet onredelijk om te verwachten dat ook andere nieuwe treinstellen die door de NS worden besteld, worden uitgerust met stopcontacten of USB-aansluitingen. De 58 nieuwe Sprinters (type Stadler Flirt) zullen vanaf eind 2016 op het spoor ingezet worden.

De NS kwam eerder deze maand ook met minder goed nieuws voor iPhone-gebruikers: er wordt een snelheidslimiet ingesteld voor internet in de trein. Hierdoor verbruik je maximaal nog maar 150 kilobytes per seconde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2015, 12:15
Categorie iDevices
Onderwerp trein
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.