‘iPhone-schermgrootte het populairst, phablets verwaarloosbaar’

De schermgrootte van de iPhone is verreweg het populairst, aldus een onderzoek van Flurry Analytics op basis van 1 miljard smartphones en tablets.

iPhone 4S, iPhone 5, iPhone phabletSmartphones met een scherm ter grootte van de iPhone zijn nog steeds het populairst. Dit concludeert een onderzoek van Flurry Analytics. Het onderzoeksbureau keek naar data die zou bestaan uit meer dan 1 miljard smartphones en tablets, waarbij sprake is van 2.000 verschillende modellen. De phablet, een smartphone met een schermgrootte die in de buurt van een tablet komt, is volgens Flurry Analytics niets meer dan een noviteit.

Negenenzestig procent van alle devices in Flurry’s onderzoekspoel heeft een scherm van tussen de 3,5-inch en 4,9-inch. Smartphones tussen de 5-inch en 6,9-inch, de eerder genoemde phablets, beslaat slechts twee procent. De iPhone heeft op het moment twee verschillende schermgrootten: alle iPhones tot en met de iPhone 4S hebben een 3,5-inch display, terwijl de iPhone 5 de sprong naar 4-inch heeft gemaakt. Omdat de statistieken van Flurry de iPhones bundelen met 4,9-inch smartphones kun je niet enkel over iPhone-grootte spreken.

Flurry Analytics onderzoek schermgrootte

Het onderzoek kijkt ook naar specifieke platformen. Zo blijkt 74 procent van de iOS-devices een scherm niet groter dan 4,9-inch te hebben – wat er op wijst dat 74 procent een iPhone is. 2 procent heeft de grootte van een iPad mini en 24 procent de grootte van een ‘gewone’ iPad. Op Android zijn de schermgroottes iets meer gesegmenteerd, maar is alsnog 84 procent niet groter dan 4,9-inch.

Flurry Analytics schermgrootte per platform

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 13:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen flurry, onderzoek, phablet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.