‘AT&T overweegt overname Europese tak Vodafone’

Amerikaanse provider AT&T overweegt een overname van de Europese tak van Vodafone. Dit beweren bronnen tegenover Financial Times.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AT&TAmerikaanse telecomprovider AT&T wil de Europese tak van Vodafone overnemen. Dit beweren betrouwbare bronnen tegenover Financial Times. Verizon overweegt ondertussen Vodafone’s aandeel terug te kopen. Heel ver zijn de overnameplannen van AT&T nog niet: er zou enkel nog zijn gesproken met een bank om de optie te onderzoeken. Daar werd gesproken over een mogelijk overnamebedrag van 190 miljard euro.


Omdat er enkel met een bank is gekeken naar de opties, blijft het nog even de vraag of er daadwerkelijk een bod zal worden gedaan op Vodafone door de Amerikaanse operator. We weten daarom ook nog niet wat de gevolgen van zo’n overname wellicht zouden zijn voor de Nederlandse tak van Vodafone.

AT&T is voor een hoop iPhone-gebruikers een bekende naam: deze operator was de eerste Amerikaanse partij die de iPhone mocht verkopen. Met een overname van Vodafone zou de operator wel eens in Nederland beschikbaar kunnen komen.

Via Tweakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 april 2013 om 13:34
Onderwerp
Categorie
Providers
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.