Speck eist miljoenen aan schadevergoeding van verkoper nephoesjes

iPhone-casemaker Speck is een rechtszaak aangepannen tegen Katinkas USA, verkoper van nep-hoesjes van hetzelfde merk.

Speck iPhone caseiPhone-casemaker Speck heeft een rechtszaak aangespannen tegen Katinkas USA, een bedrijf dat nep-versies van hun iPhone-hoesjes maakt. Speck eist een verkoopverbod voor de nep-cases in Amerika en een schadevergoeding van miljoenen dollars. Met de rechtszaak is Speck de jacht op nep-hoesje begonnen: Speck-CEO Irene Baran zegt dat dit soort praktijken vaak voorkomen en bedrijven zoals Speck duidelijk schade toedoen.

Het lijkt te gaan om iPhone-cases die daadwerkelijk ook het Speck-merk dragen. Door een bekend merk op de hoes te plakken, zou de maker zijn hoesjes wellicht sneller verkopen dan zonder dit merk.

Speck spreekt in de rechtszaak over copyright- en handelsmerkschending en oneerlijke handelsprakijken. De accessoiremaker zou de nep-cases op Amazon hebben aangetroffen, waarna er met de Amerikaanse verkoopsite is samengewerkt op de bron te identificeren. Dit zou de eerste keer zijn dat Speck een grote distributeur van de nep-hoesjes heeft gevonden.

De rechtszaak van Speck is tegen één specifieke verkoper, maar de accessoiremaker hoopt met andere bedrijven samen te werken om nep-varianten van de markt te halen. Hoewel Speck heeft gereageerd op de zaak, lijkt Katinkas nog geen bericht naar buiten te hebben gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 14:02
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerp speck

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.