Whink-test

Whink: uitgebreide, toegankelijke notitie-app voor iPad

Nieuwe notitie-app Whink maakt het gemakkelijk om uitgebreide notities te maken op je iPad. Schakel snel tussen typen en tekenen, en voeg cijfers en vormen toe aan je bestanden.

Whink-test
Een nieuw schooljaar begin je goed met een splinternieuw notitieblok. Met een schone lei en genoeg pagina’s voor de eerste maanden kun je er weer tegenaan, maar hoe zit dit met de iPad? Precies op het goede moment verschijnt Whink in de App Store: een gratis notitie-app die alles in zich heeft om jou door colleges heen te slepen.

Whink wil zich van andere notitie-apps in de App Store onderscheiden door heel toegankelijk en tegelijk erg uitgebreid te zijn. Na een korte introductie kun je direct beginnen met notuleren, en de bediening is zo voor de hand liggend dat je er direct mee uit de voeten kunt.

Whink: snel schakelen tussen tekenen en typen

Houd bijvoorbeeld het pen-icoontje ingedrukt om een dikkere lijn te kiezen, en arceer tekstregels door er overheen te vegen als je de stift aangevinkt hebt. Met een druk op de knop wissel je tussen getypte en handgeschreven tekst, zodat je gemakkelijk gegevens in kunt typen en vervolgens aan kunt vullen met een tekening of snelle handgeschreven notitie.

Whink

Alle notities die je in Whink maakt worden op overzichtelijke wijze opgeslagen, en deel je snel via Dropbox, Mail en Google Drive. Het vergrootglas is een hele fijne aanvulling, omdat je hier een deel van je notitie tijdelijk mee uitvergroot zodat je ook kleine tekeningen gemakkelijk met je vinger kunt maken zonder daar een heel notitieblad mee te vullen.

Whink is gratis te downloaden en kun je ook prima gebruiken zonder een cent uit te geven. Wil je ook vormen toevoegen en geluid opnemen terwijl je notities maakt, dan kun je de premiumversie vanuit de app aanschaffen voor €2,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2015, 15:47
Categorie Apps
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.