iPhone meest sociale merk van 2009

Elk jaar maakt Virtue een Social Media Index (SMI). Hierin staan de 100 meest sociale merken waar de meeste statusupdates (bijvoorbeeld op Twitter), videos, foto’s en weblogartikelen over gevonden kan worden. In 2008 was het de iPhone die als winnaar uit de bus kwam. In 2009 is de iPhone wederom het meest sociale merk dat […]

iPhone meest sociale merk van 2009Elk jaar maakt Virtue een Social Media Index (SMI). Hierin staan de 100 meest sociale merken waar de meeste statusupdates (bijvoorbeeld op Twitter), videos, foto’s en weblogartikelen over gevonden kan worden. In 2008 was het de iPhone die als winnaar uit de bus kwam. In 2009 is de iPhone wederom het meest sociale merk dat op internet te vinden is. Dit zou mede te danken kunnen zijn aan de applicaties voor de iPhone, de release van de iPhone 3GS en iPhone OS 3.0 die met vaste regelmaat online te vinden zijn.

De iPhone is net voor Disney en CNN geëindigd. Deze merken staan respectievelijk op de tweede en derde plaats in de top 100. Virtue geeft aan dat Adidas de grootste stijger dit jaar is. Deze is dit jaar met 71 plaatsen gestegen. Onduidelijk is waaraan dat te danken is. Andere dingen die bekend zijn gemaakt zijn dat de merken van de verschillende gameconsoles het hoogst genoteerd zijn, met de Wii op plaats 7. Een andere conclusie die Virtue maakt is dat 8% van de top 100 bestaat uit mediamerken zoals CNN, MTV en ESPN. Virtue geeft aan dat dit te maken kan hebben doordat deze merken hun inhoud makkelijker deelbaar hebben gemaakt.

De top 10 bestaat naast iPhone, Disney en de CNN nog verder uit MTV, NBA, iTunes, Wii, Apple, Xbox en Nike. In de top 10 zijn 3 merken aanwezig die een directe relatie hebben met Apple. Daarmee zouden we toch kunnen concluderen dat Apple het meest sociale merk is van 2009. Een prima prestatie. Apple gaat in 2010 rustig verder. het gerucht bestaat al weer dat op 27 januari een nieuwe evenement gehouden gaat worden waar de tablet en de nieuwe iPhone SDK 4.0 gepresenteerd gaan worden.

Bron: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2010, 21:35
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.