Analist: ‘iPhone is een enorme cashcow voor Apple’

Analist Vincent Rech van Societe Generale denkt dat de iPhone een grotere cashcow voor Apple is dan we allemaal denken. Zelfs als Apple stopt met verkopen van de iPhone blijft het een interessante marge opleveren.

koeVolgens analist Vincent Rech van Societe Generale levert de iPhone Apple meer geld op dan mensen denken. Hij verhoogt daarom zijn verwachtingen voor het aandeel Apple van $170 naar $255. Rech geeft aan dat de meeste analisten kijken naar de tweejarige afbetaling van iPhone-omzetten, maar vergeten daarbij de winstgevendheid van het apparaat. Rech denkt dat de iPhone een brutomarge van 60 procent heeft en dat is bijna tweemaal zoveel als de rest van Apple’s productlijnen (33%).

De iPhone is daarom een lucratief apparaat, dat goed is voor 28 procent van Apple’s omzet in 2009. In 2012 gaat het zelf voor meer dan 40 procent van de omzet zorgen. Zelfs wanneer de marge op de iPhone omlaag gaat naar 50% is er nog voldoende bandreedte om te zorgen dat de iPhone een aantrekkelijk product blijft voor Apple. Sterker nog: als Apple afgelopen juni gedwongen was te stoppen met de verkoop van iPhones zou het nog steeds een mooie marge opleveren voor de komende maanden.

Via: MacNN
Foto: CC Flickr QbiT

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2009, 9:31
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple, valuta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.