Wired vraagt opheldering over geheime afspraken Apple en Google

Wired heeft een beroep op de Freedom of Information Act gedaan, om te achterhalen welke informatie tussen Apple en Google is uitgewisseld omtrent de applicatie Google Voice.

De FCC riep Apple, AT&T en Google onlangs op het matje, omdat de applicatie Google Voice nog steeds niet in de App Store verkrijgbaar is. De drie bedrijven antwoordden drie weken later op de vragen, maar een deel van de communicatie tussen Apple en Google bleef daarbij geheim. Gek genoeg is het daarbij Google die bepaalde zaken niet in de openbaarheid wil hebben, terwijl dat juist het bedrijf is dat slachtoffer lijkt van de gang van zaken. Het is dubbel vreemd omdat Google zich altijd voordoet als bedrijf waar openheid vooropstaat. Wired heeft nu de FCC gevraagd om het antwoord van Google volledig te publiceren.

Wired doet daarbij een beroep op de Freedom of Information Act. Het verzoek is online als PDF te lezen. Google’s aanvankelijke antwoord, waaruit dus een groot deel is weggelaten, is ook online te bekijken als PDF. Apple beweerde in een verklaring aan de FCC dat ze de applicatie Google Voice niet hebben afgewezen, maar nog aan het bestuderen zijn omdat het gebruikers mogelijk in verwarring brengt. Google beriep zich op handelsgeheimen, maar Wired vindt dat onzin: er is geen commercieel voordeel te behalen als derden de inhoud van de gesprekken tussen Google en Apple aangaande een iPhone-applicatie kunnen inzien. Verder was het volgens Wired juist Google, die in de media klaagde dat Apple de iPhone-applicatie tegenhield. En het is lastig te achterhalen of Apple inderdaad de applicatie heeft afgewezen, als Google’s verhaal geheim blijft.

Het is te hopen dat Wired’s verzoek effect heeft, zodat we straks precies weten hoe het zit.

Meer info: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2009, 16:56
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.