iPhone gaat met Nous Guide het museum in

De Nous Guide maakt gebruik van de iPhone en iPod touch, als multimedia-gids bij bezoek aan een museum. Het gaat om een Oostenrijks initiatief, dat vanaf januari 2008 van start gaat.

Nous Guide museumgidsHet gaat hier niet over de iPhone die in het Haagse Museum voor Communicatie te zien is, maar over een museum in Oostenrijk. Daar kunnen bezoekers vanaf januari 2008 met een iPhone of iPod touch op ontdekkingstocht gaan in een museum. De Apple-apparaten dienen als multimedia-gids bij een tentoonstelling en de oplossing is ontwikkeld door Alexander Stickelberger.

Het is de bedoeling om de iPhone en iPod touch ook in te schakelen bij andersoortige tentoonstellingen en in showrooms van bedrijven. Kern van de oplossing is de zogenaamde Nous Guide, met een bijbehorend content distributiesysteem. De Nous Guide is een samenwerking tussen de ontwikkelaar, reclamebureau Men of the Moon en het Kunstforum in Wenen. De apparatuur is wel voorzien van een stevige beschermende case en er zit vast ook een antidiefstalbeveiliging op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2007, 19:08
Categorie iDevices
Onderwerpen guide, museum, oostenrijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.