iPhone-firmware 3.1 en iTunes 9 aangekondigd

Apple heeft tijdens het Let's Rock Event vandaag een nieuwe versie van de iPhone-firmware aangekondigd. In iPhone OS 3.1 zijn twee nieuwe grote features aangekondigd: Genius-aanbevelingen voor iPhone-apps en (verbeterde) ondersteuning voor ringtones.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple special eventApple CEO Steve Jobs heeft vandaag tijdens een speciaal evenement in San Francisco de nieuwste firmwareversie voor de iPhone aangekondigd: iPhone OS 3.1. Het is vanaf vandaag gratis beschikbaar en bevat twee grote verbeteringen.

De iPhone stond tijdens het evenement als eerste op de agenda. Jobs vertelde dat er in iets meer dan twee jaar tijd 30 miljoen iPhones zijn verkocht. Eén van de succesfactoren was de App Store, waarin nu meer dan 75.000 applicaties verkrijgbaar zijn. Gebruikers hebben 1,8 miljard applicaties gedownload en dat is exclusief updates van reeds eerder verkregen applicaties.

De update naar OS 3.1 zal zowel voor de iPhone als voor de iPod touch gratis zijn. Feitelijk zijn er twee nieuwe functies:

  • Een Genius-functie, om nog makkelijker interessante apps te kunnen vinden. De Genius-functie raadt apps aan op basis van de applicaties die je al eerder hebt geprobeerd. Het gebruikt daarbij dezelfde technologie als al bij muziekaanbevelingen wordt toegepast.
  • Ondersteuning voor ringtones: er zijn meer dan 30.000 stuks en ze zullen verkocht worden voor $1,29 per stuk (Jobs noemde dit een prijsdoorbraak). De ringtones zijn afkomstig van alle 4 grote muziekmaatschappijen. Je kunt een gratis preview beluisteren en ze met één klik kopen.

Eerder schreven we al uitgebreid over de andere nieuwe features van iPhone OS 3.1: De nieuwe functies in iPhone 3.1 beta op een rijtje

Daarnaast bevat iTunes 9 (ook vandaag aangekondigd) een aantal nieuwe functies, die ook voor iPhone-gebruikers van pas komen. Daarover meer in ons nieuwsitem: Nieuwe iTunes 9 krijgt iPhone-applicatiebeheer, nieuwe synchronisatie en ondersteuning Twitter en Facebook

Jailbreakers en unlockers: let op onze eerdere waarschuwing en installeer niet zomaar de nieuwe iPhone-firmware!
iPhone-firmware 3.1 is inmiddels te downloaden vanuit iTunes. Pas op dat je tethering kwijtraakt bij de update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:08
Categorie iOS
Onderwerpen bellen, firmware, genius, ios 3, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.