iPhone-dief opgepakt dankzij GPS-programma

Een ongelukkige dief stal een iPhone van een vrouw, die net op dat moment bezig was met een GPS-trackingprogramma op de iPhone.

iphone-gpsDe SF Gate meldt dat de politie van San Francisco een wel erg ongelukkige dief heeft opgepakt. De 31-jarige Horatio Toure stal al fietsend een iPhone uit de handen van een passerende vrouw, om 10 minuten later al weer in de boeien te worden geslagen door de politie. De iPhone-dief had namelijk het verkeerde doelwit uitgekozen. De vrouw had de telefoon bij zich in opdracht van het bedrijf waar zij werkzaam is. Op het moment van stelen was zij een realtime GPS-trackingprogramma aan het demonstreren en dankzij dit programmaatje kon de dief tien minuten later en een halve mijl verder al weer worden ingerekend.

David Kahn, CEO van Covia Labs en eigenaar van de iPhone wist al van tevoren dat er iets moest zijn gebeurd. Hij had zijn assistente gevraagd om een wandeling met zijn telefoon te maken, hij zou haar dan via de iPhone-app met de treffende naam Alert & Respond op de laptop kunnen volgen. Toen het opeens leek alsof de assistente aan het sprinten was, wist Kahn dat er iets niet in de haak was. Nadat de assistent weer terug op het kantoor was werd de politie gebeld en konden ze precies doorgeven waar de kruimeldief zich bevond.

Kahn vertelde nog dat hij had overwogen om wat andere eigenschappen van de iPhone-app te benutten, zoals het aanzetten van de microfoon om met de boef mee te luisteren of om van afstand een foto te maken. Uiteindelijk heeft hij dit niet gedaan omdat hij bang was dat de dief doorkreeg dat er iets ongewoons met de iPhone was.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een ongelukkige dief de verkeerde iPhone steelt. Ook dankzij MobileMe is ooit eens iemand door de mand gevallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2010, 13:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, gps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.