Gerucht: T-Mobile VS gaat iPhone verkopen in Q3

T-Mobile USA zou plannen hebben om de iPhone te gaan verkopen vanaf het derde kwartaal. Volgens Cult of Mac zijn de contracten bijna getekend.

stars stripesIn de VS zijn geruchten dat operator Verizon de iPhone gaat verkopen, moeilijk uit te roeien. Apple zou in het ooit supergeheime testlab zelfs aan het testen zijn op het mobiele netwerk van Verizon. Toch is er nu opeens een nieuw gerucht: Leander Kahney van Cult of Mac meldt exclusief dat T-Mobile USA in het derde kwartaal de iPhone gaat verkopen. T-Mobile lijkt een voor de hand liggende keuze, want deze operator beheert net als AT&T in de VS een GSM-netwerk (in tegenstelling tot het CDMA-netwerk van Verizon). Toch zijn er nooit eerder geruchten over geweest.

Volgens Leander Kahney (een bekende boekenschrijver en Apple-kenner) staat T-Mobile op het punt om een contract met Apple te sluiten. Daardoor komt er dit najaar een einde aan de exclusieve relatie met AT&T. Kahney baseert zijn artikel op een hooggeplaatste persoon binnen T-Mobile. CEO René Obermann van moederbedrijf Deutsche Telekom zou de Financial Times al eens verteld hebben dat zijn bedrijf plannen heeft met de iPhone. T-Mobile USA is hoping to start selling the popular smartphone later this year or next year,” zei Obermann in een interview (inloggen vereist). In de VS is T-Mobile de kleinste van de vier belangrijke operators, na Verizon (92,8 miljoen klanten), AT&T (87 miljoen klanten) en Sprint. T-Mobile heeft er maar 33,7 miljoen.

Er is nog wel discussie of de iPhone wel geschikt is voor de 3G-banden die T-Mobile gebruikt. Klanten kunnen wel het EDGE-netwerk gebruiken, maar niet de 1700 MHz-band voor het snellere 3G-netwerk.

De gesprekken tussen Apple en T-Mobile zouden zich in een vergevorderd stadium bevinden, met 80 procent kans dat de iPhone vanaf het derde kwartaal bij T-Mobile te koop is. Apple’s exclusieve contract met AT&T zou dit jaar aflopen. In andere landen waar de exclusieve contracten aflopen heeft Apple steeds voor een strategie met meerdere operators gekozen. De deal met Verizon kan ook gewoon doorgaan, want Apple zou samen met chipsetmaker Qualcomm al bezig zijn met een CDMA-chip voor de iPhone. Belangrijkste nadeel is dat Verizon nogal sterk op Android inzet en partner met Google is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 23:15
Categorie Providers
Onderwerpen t-mobile, usa, verenigde staten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.