iPhone-compatibele videobrillen van Vuzix komen naar Europa

Vuzix gaat voor het eerst z'n videobrillen ook in Europa verkopen. De AV310 met breedbeeld-scherm en de AV230XL met OLED-scherm zijn beide geschikt voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VuzixVoor de virtual reality-brillen van Vuzix hoef je niet meer naar de VS te gaan. Vuzix brengt twee nieuwe modellen uit, die ook voor de iPhone geschikt zijn. Het instapmodel is de AV230XL, een videobril met OLED-scherm. Het voordeel van OLED is dat er een helderder scherm met een scherper contrast ontstaat, dat daarnaast ook minder energie verbruikt. De duurdere AV310 heeft als bijzonderheid dat deze als 16:9 breedbeelduitvoering wordt geleverd. Het complete assortiment van Vuzix bestaat nu uit 4 modellen: naast de twee genoemde modellen zijn er ook nog de AV920 (het topmodel) en de VR920 (voor gamers), maar die zijn niet geschikt voor de iPhone.

Met de brillen krijg je een bioscoopervaring als je naar YouTube-filmpjes kijkt of tv-programma’s bekijkt met Mobinews of een andere tv-applicatie. Om een indruk te geven: met de AV310 Widescreen heb je de ervaring alsof je nog geen 3 meter naar een 52 inch tv-scherm zit te kijken.

Vuzix-oprichter en CEO Paul Travers vindt dat de schermen van telefoons en mediaspelers die we onderweg gebruiken wel wat groter mogen worden: “There is increasing demand and interest in this space. As screens in our homes get bigger, the screens we use on the move have stayed roughly the same size. With Vuzix iWear you can get the full big-screen cinema experience, in a device that is small enough to carry in your pocket.”

De AV230XL en AV310 zijn voorzien van ‘Made for iPod’-kabel, maar Vuzix belooft dat ze ook op de iPhone en andere populaire telefoons zoals de Nokia N95 en N96 kunnen worden aangesloten. De brillen werken voor het eerst op een standaard AA-batterij: één batterij levert 5 uur kijkplezier. In de aanloop naar de kerstperiode zal Vuzix de VR-brillen voor een promotieprijs aanbieden: Β£130 (€155) voor de AV230XL en Β£150 (€179) voor de AV310 widescreen. Ze zijn te koop via de online Apple Store, via Firebox.com, Play.com en Amazon of rechtstreeks via Vuzix.co.uk

Via: e-mail contactformulier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2008, 22:38
Categorie Accessoires
Onderwerp bril

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.