Grote prijsverschillen bij iPhone-aanbieders

We hebben het overzicht van iPhone-aanbieders en -prijzen weer bijgewerkt. In dit artikel lees je welke aanbieders de beste aanbieding hebben bij de 8GB en 16GB iPhone 3G.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We hebben ons overzicht van iPhone-toestelprijzen en -aanbiedingen opnieuw bijgewerkt en daaruit blijken grote prijsverschillen tussen de aanbieders. Eén van de opvallende conclusies is dat een 8GB iPhone met Vodafone-abonnement duurder is dan een 16GB iPhone met KPN-abonnement. Voor de 8GB iPhone betaal je bij de goedkoopste aanbieder 200 belminuten gemiddeld €34,79 per maand, terwijl je bij de 16GB iPhone met een soortgelijk abonnement maar €32,45 per maand kwijt bent. aanbiedingen snel kunnen verdwijnen. Het vergelijken van abonnementen blijft tot op zekere hoogte het vergelijken van appels met peren, maar toch blijkt uit onze cijfers dat het de moeite loont om even goed te rekenen voordat je een bestelling plaatst.

GSM.nl heeft vanochtend, vlak na publicatie van dit artikel, de aanbieding met een gratis 16GB iPhone 3G weggehaald.

Meteen naar het overzicht: iPhone 3G kopen in Nederland: prijzen en alternatieven

We hebben alle prijzen opnieuw doorgerekend aan de hand van 4 scenario’s en de twee meest populaire abonnementen:

  • 8GB iPhone 3G met Vodafone Basis 27,50 en internetbundel
  • 16GB iPhone 3G met Vodafone Basis 27,50 en internetbundel
  • 8GB iPhone 3G met KPN Flexibel 27,50 en internetbundel
  • 16GB iPhone 3G met KPN Flexibel 27,50 en internetbundel

Wanneer een dergelijke bundel niet beschikbaar was bij de betreffende gsm-winkelier hebben we een soortgelijk abonnement in dezelfde prijsklasse gekozen. Voor een 8GB iPhone 3G met een gemiddeld abonnement ben je volgens onze berekeningen zo’n €40 per maand kwijt. Ter vergelijking: het iPhone 150-abonnement van T-Mobile kost volgens gemiddeld €35 per maand. Voor een 16GB iPhone 3G met doorsnee abonnement moet je op zo’n €45 per maand rekenen. Bij Studentmobiel zou je met zo’n €30 per maand ook goedkoop uit kunnen zijn, ware het niet dat de voorwaarden van de kortingsacties onduidelijk geformuleerd zijn waardoor je als klant niet exact weet wat je betaalt. Bij winkeliers die relatief duur zijn komt dat voornamelijk omdat ze een hoge toestelprijs hanteren of ‘vergeten’ de toestelkorting bij het afsluiten van een internetbundel door te rekenen in het prijsoverzicht.

Bij de Vodafone-abonnementen heeft Bestelmaar de beste aanbieding, zowel bij de 8GB als bij de 16GB iPhone 3G. Maar de absolute winnaar is wat ons betreft GSM.nl, die voor een gemiddelde maandprijs van maar €32,45 een 16GB iPhone 3G aanbiedt. De beste deal voor de 16GB iPhone 3G vonden we bij GSM.nl, maar die aanbieding is vlak na publicatie weggehaald. Toch is deze aanbieder op dit moment met €36,16 per maand nog steeds het goedkoopst bij een KPN-abonnement. Het is even puzzelen voordat je deze aanbieding vindt, omdat de 16GB iPhone zesmaal in het lijstje met toestellen voorkomt. Maak je de juiste combinatie van toestel, abonnement en kortingsactie, dan betaal je 0 euro voor het toestel. Bij een minder gunstige combinatie moet je voor het toestel €249 extra betalen, zoals hieronder is te zien.

16GB iPhone 3G gratis   16GB iPhone 3G 249 euro

Hieronder geven we per scenario aan welke aanbieder het goedkoopst is bij onze voorbeeldabonnementen. De exacte berekening ervan vind je op deze pagina: iPhone 3G kopen in Nederland: prijzen en alternatieven. We hebben de afgelopen dagen erg druk gerekend om tot deze nieuwe vergelijking te komen, maar zijn we onverhoopt een aanbieder vergeten of is een berekening niet correct, dan horen we dat uiteraard graag in de reacties. We passen de pagina dan zo spoedig mogelijk aan.

Garantie

Over de garantie bestaat veel onduidelijkheid en niet alle aanbieders zijn even transparant in de garantievoorwaarden. Lees goed het onderdeel ‘Garantie’ op de verzamelpagina en eis (alhoewel je dat volgens het Nederlands consumentrecht niet zou moeten) dat de betreffende aanbieder de garantie volledig op zich neemt en niet doorverwijst naar Apple.

Internetsnelheid en Fair Use Policy

Lees ook goed het deel over internetsnelheid en Fair Use Policy, want er zijn grote verschillen tussen de verschillende providers voor wat betreft de 3G-snelheid. En verder: Eindeloos of Zorgeloos internet is niet altijd zo onbeperkt als het lijkt. Dat wordt verder uitgelegd onder Fair Use Policy.

8GB iPhone met Vodafone Basis 27,50

Gemiddelde kosten per maand, van laag naar hoog:

16GB iPhone 3G met Vodafone Basis 27,50

Gemiddelde kosten per maand, van laag naar hoog:

8GB iPhone 3G met KPN Flexibel 27,50

Gemiddelde kosten per maand, van laag naar hoog:

16GB iPhone 3G met KPN Flexibel 27,50

Gemiddelde kosten per maand, van laag naar hoog:

Disclaimer: de links in dit artikel zijn zogenaamde affiliatelinks, waarbij iPhoneclub een vergoeding ontvangt als je de iPhone (evt. in combinatie met een abonnnement) bij een van deze partijen koopt. Mocht je dat doen, dan alvast bedankt voor je steun!. Zie voor meer informatie ook de uitgebreidere disclaimer in het overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 17:37
Categorie Providers
Onderwerp aanbieding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.