Interessant leesvoer: hoe mensen de iPhone-interface werkelijk gebruiken

In het rapport 'How People Really Use The iPhone' lees je hoe gebruikers daadwerkelijk met de iPhone omgaan. Er blijkt veel verschil tussen ervaren en beginnende gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone interfaceEven niets te doen of bezig met je after-theepauze-dip? Dan zou je de nieuwe studie van Create With Context kunnen doorbladeren. In het rijk geïllustreerde rapport lees je hoe nieuwe gebruikers met de interface van de iPhone om gaan.

Het rapport ‘How People Really Use The iPhone’ laat zien wat de achterliggende gedachten zijn van de iPhone-gebruikersinterface en laat ook zien waar het misgaat. Zo blijken veel gebruikers in YouTube niet op de miniatuurfoto te klikken om de video af te spelen, maar op het blauwe pijltje ernaast waardoor eerst een detailscherm met meer info in beeld komt. In Google Maps bleken nieuwkomers op het kaartje te tikken om in te zoomen, terwijl gevorderde gebruikers weten dat ze moeten pinchen.

De studie is ook nuttig voor ontwikkelaars, die de gebruikersinterface van hun iPhone-applicaties eenvoudiger willen maken.

Meer info: How People Really Use The iPhone (PDF, 7MB), afbeelding via iPhone-ticker.de.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2008, 21:38
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ervaringen, gebruikers, interface

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.