iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Regen, Big Lens, DePers Nieuws en meer

Er zijn afgelopen week veel nieuwe Nederlandse apps voor de iPhone uitgebracht. Wij zetten ze op een rijtje en beschrijven ze: Fondsnieuws, DePers Nieuws, Regen, NISB Straatgolf en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone App Weekly Regen app van de week“Deze week, in deze week, de week die is geweest”, sloot het populaire televisieprogramma Kopspijkers altijd af met het cabaretblok en in feite is dat hetgeen wat wij ook doen in de iPhone App Weekly. We zetten de leukste, mooiste en handigste applicaties die we afgelopen week behandeld hebben nog even op een rijtje. Zo weet je zeker dat je niks hebt gemist.


Regen iPhone iPod touchRegen – ‘Regen’ laat de geanimeerde weerkaart van de populaire website Buienradar.nl zien op een kaart van Google Maps. Daardoor kun je inzoomen tot de voordeur en is de regenkaart in satelliet- of kaartweergave zien. De applicatie is gratis uit de App Store te downloaden en stond slechts enkele uren na ons artikel op de eerste plek in de top 100 meest gedownloade gratis apps. Bijna een week later heeft de applicatie 112 beoordelingen en een gemiddelde waardering van 4 sterren. Puike app dus.
Downloaden: Regen (gratis)

De Bovenkant van Nederland iPhone iPod touchDe Bovenkant van Nederland – De Bovenkant van Nederland is een driedelige boekenserie met luchtfoto’s van ons land, gemaakt door fotograaf Karel Tomeï. Uitgeverij Scriptum heeft nu een gratis iPhone-applicatie uitgebracht waarin je 75 van zijn luchtfoto’s gratis kan bekijken. Met de Upgrade-knop binnen de applicatie word je doorverwezen naar de al langer verkrijgbare betaalde versie. Die biedt in totaal 500 foto’s van allerlei Nederlandse bezienswaardigheden.
Downloaden: De Bovenkant van Nederland Lite (gratis) en De Bovenkant van Nederland (€0,79)

Big Lens iPhone iPad fotobewerkingBig Lens – Het recent uitgebrachte Big Lens is een universele app voor de iPhone en iPad die een noemenswaardige functionaliteit bevat. Je kan handmatig een selectie op de foto maken die vervolgens naar de voorgrond wordt gebracht, waarna je van alles met de achtergrond kan doen. Big Lens heeft twee standen waarmee je uit de voeten kunt als je een foto hebt genomen of uit je fotoalbum hebt geladen: basic en advanced. Om die laatste is het te doen.
Downloaden: Big Lens (€0,79)

Prizes.org iPhone geld verdienenPrizes.org – De website Prizes.org heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je hogere bedragen kan verdienen dan 20 cent of 3 euro. Deelnemers bepalen hun eigen prijzengeld en sommigen schrijven daarbij wel 150 dollar uit. Andere gebruikers zetten opdrachten uit in Prizes. Je hoeft je niet lang in de applicatie te verdiepen om te zien om wat voor opdrachten dat gaat: bedrijfsnamen verzinnen, logo’s ontwerpen en mensen te hulp schieten met advies.
Downloaden: Prizes.org (gratis)

DePers Nieuws iPhone iPod touch weeklyDePers Nieuws – Het gratis dagblad DePers heeft een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarop is de inhoud van de website en de krant van het medium te lezen. Net als die nieuwsplatformen is ook de applicatie geheel gratis te nuttigen. Als lezer bepaal je zelf welke nieuwscategorieën op het hoofdscherm van de app staan. Daarboven tref je een door DePers zelf samengestelde ‘voorpagina’ aan. Het onderscheid tussen nieuws- en opiniërende artikelen is voor verbetering vatbaar.
Downloaden: DePers Nieuws (gratis)

Fondsnieuws iPhone iPod touch weeklyFondsnieuws – De app van de gelijknamige site met actualiteit, columns en interviews over de beleggingsindustrie. De applicatie verdeelt haar content onder in de voorpagina waar alles bijeen komt, interviews, transfers op de markt en vacatures. Onder de Meer-knop is de actualiteit bovendien nog onderverdeeld in de categorieën columns, fondsen, speciale producten, opinies en thema’s. Al met al biedt deze applicatie dus behoorlijk wat nieuws over dit doorwrochte wereldje.
Downloaden: Fondsnieuws (gratis)

Adobe Carousel iPhone iPod touch weeklyAdobe Carousel – Adobe heeft de universele iOS-app voor Adobe Carousel beschikbaar gesteld. Het gaat om een fotodienst, waarbij je vanaf elk apparaat toegang krijgt tot je fotocollectie. Adobe Carousel toont je volledige fotocollectie, terwijl Apple’s eigen Fotostream alleen de laatste 1000 foto’s op je iOS-toestel toont. Er zit wel een prijs aan vast: je betaalt $60 per jaar of $6 per maand.
Downloaden: Adobe Carousel (gratis)

NISB Straatgolf iPhoneNISB Straatgolf – Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen heeft een iPhone-spel uitgebracht waarmee je naar buiten moet om een balletje te slaan. NISB Straatgolf ziet waar je bent, waarna hij om je heen een virtuele golfbaan creëert. Je moet vervolgens met je iPhone doen alsof je een golfbal wegslaat om je slag te maken. Hoe harder je een zwiep aan je iPhone geeft, hoe verder de bal richting de hole toevliegt. Op de baan kom je de nodige obstakels en beloningen tegen.
Downloaden: NISB Straatgolf (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.