Mediacenter Plex krijgt eigen clouddienst myPlex

Mediacenter Plex krijgt een eigen clouddienst (myPlex) voor toegang tot media op afstand, een persoonlijke wachtrij voor internetvideo's en eenvoudig delen van content met anderen.

myPlexDe ontwikkelaars achter de populaire mediacentersoftware Plex introduceerden vandaag een eigen clouddienst, myPlex genaamd. De dienst moet voorzien in het eenvoudiger benaderen van media op afstand, de mogelijkheid om content van internet in een soort wachtrij te zetten en het eenvoudiger delen van media met vrienden. myPlex wordt geïntegreerd in de desktopsoftware (Mac OS X, Windows, Linux) evenals de mobiele applicaties voor iOS en Android.

De belangrijkste functie van myPlex is het eenvoudiger benaderen van media op afstand. De ontwikkelaars kregen naar eigen zeggen veel vragen over het via een mobiel apparaat benaderen van media die mensen thuis hebben opgeslagen. Dit is in de huidige versie van de app wel mogelijk, maar ingewikkeld in te stellen. myPlex zou dit eenvoudiger gaan maken. In plaats van ingewikkelde procedures volstaat het om een Plex-account te aan te maken en daarmee in te loggen op de Plex Media Server en de clientsoftware van Plex op je iPhone of iPad. Het werkt tevens met mediaservers op verschillende locaties en in combinatie met verschillende apparaten.

Een tweede functie van myPlex is een soort universele mediawachtrij. Hiermee kun je met behulp van een bookmarklet (in je browser) video’s die je via bijvoorbeeld YouTube vindt in een soort wachtrij plaatsen, zodat je die met behulp van Plex op je televisie of op je iOS-apparaat kunt bekijken. Voorlopig ondersteunt de bookmarklet alleen video’s van meer dan honderd verschillende websites, maar ondersteuning voor andere media staat al in de planning. De dienst ondersteunt het pauzeren van een video in de ene client en voortzetten in de andere, evenals transcoding om een Flash-video op bijvoorbeeld je iPhone te bekijken.

Tot slot maakt myPlex het ook makkelijker om content in je mediaserver met anderen te delen. Elke client met myPlex-ondersteuning kan, zonder extra configuratie, van deze functionaliteit gebruikmaken. De introductie van de clouddienst betekent ook dat er nieuwe versies van zowel de desktop- als de mobiele software in aankomst zijn. Zo zal de iOS-versie naar verwachting veel verbeteringen voor iOS 5 bevatten.

Meer informatie en screenshots: Plex blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 18:18
Categorie iOS
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.