iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Boodschapp, OV-Chipinfo, FlitsNav en meer

In de eerste week van 2012 zijn er vooral veel kansrijke Nederlandse apps voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Met Boodschapp check je boodschappen op prijs en voedingswaarde en FlitsNav toont flitsers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

run-with-friendsApple’s testteam is terug van vakantie, werkt weer op volle toeren en laat de eerste apps dit jaar alweer toe in de App Store. In de eerste week van 2012 zijn er vooral veel Nederlandse apps die de revue passeren op iPhoneclub. Zoals we elke zaterdag doen, kiezen we de leukste, beste en meest besproken apps van afgelopen week er ervan uit zodat je geen belangrijke nieuwe app hoeft te missen. Deze week onder meer een applicatie om je boodschappen mee te controleren op voedingswaarden.


AW GymPact iPhone iPod touchGympact – Eerder vandaag gaven we een lijst met apps waarmee je in het nieuwe jaar weer kunt gaan sporten. Het aanbod is al behoorlijk groot, maar vandaag kwam er weer een nieuwe kanshebber bij: Gympact. De insteek is verrassend: je moet een boete betalen aan je vrienden, als je niet naar de sportschool gaat. Gympact strijkt bij die boete 3% op als bemiddelingskosten. Om te voorkomen dat je het systeem voor de gek kunt houden moet je inchecken bij een sportschool en minstens 30 minuten ter plekke blijven.
Downloaden: Gympact (gratis)

AW De BegripsCode iPhone iPod touchDe BegripsCode – Een iPhone-applicatie die je met meer dan 500 tips helpt om anderen beter te begrijpen en zelf beter begrepen te worden. Dat is wat De BegripsCode over zichzelf stelt in de App Store-omschrijving. De app bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je jezelf kan typeren aan de hand van karaktertrekken en anderen aan de hand van uiterlijk vertoon. Als je beide soorten vragen hebt beantwoord, laat de app zien hoe een ander zal reageren op persoonlijke en zakelijke kwesties.
Downloaden: De BegripsCode (€2,39)

AW FlitsNav iPhone flitsers vindenFlitsNav – FlitsNav is een nieuwe aanbieder voor de iPhone in een markt die al vol zit met apps: flitsers melden terwijl je rijdt. De gisteren uitgebrachte, Nederlandse app, onderscheidt zich door veel nadruk te leggen op mobiele flitsers. Daarvoor maakt de app gebruik van meldingen die zijn doorgegeven aan de website Flitsservice.nl. Als je zelf een flitser ziet, kun je die met één druk telefonisch doorgeven. Als je rijdt en FlitsNav geactiveerd hebt, geeft de app een seintje als je in de buurt van een flitspaal of mobiele flitser bent.
Downloaden: FlitsNav (gratis)

AW BikeFinder iPhone fiets vindenBikeFinder – Er zijn al diverse iPhone-applicaties waarmee je een geparkeerde auto kan terugvinden. Nu doet de gratis Nederlandse app BikeFinder hetzelfde voor fietsen (of eigenlijk alle andere spullen die je ergens op straat achter laat). In de app kan je je huidige locatie opslaan in een van de drie ‘slots’ in de app. Als je vervolgens je fiets zoekt, selecteer je het slot in de app en zie je direct op een kaart waar je bent ten opzichte van je fiets. Vervolgens kan Google Maps een route voor je uitstippelen.
Downloaden: BikeFinder (gratis)

AW Spits Krant iPhone iPod touchSp!ts krant – Naast een onlangs uitgebrachte eigen app met het nieuws van de website, heeft Sp!ts nu ook een iPhone-app uitgebracht waarin je de krant gratis kan lezen. Zodra je de app opent, wordt het laatste nummer van het dagblad gedownload en kun je er doorheen bladeren. De krant laat zich in de oorspronkelijke layout niet goed lezen op de iPhone vanwege de lage resolutie van de pagina, maar daar is iets op gevonden: met een knop in de hoek kan je artikelen in een aparte iPhone-layout lezen.
Downloaden: Sp!ts krant (gratis)

AW Boodschapp iPhone iPod touchBoodschapp – Zo’n 3600 producten van de Albert Heijn, Jumbo en C1000 die je wel eens in de winkelwagen legt, zijn geïndexeerd in een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je kan zien welke producten van een soort het goedkoopst zijn. Daarnaast krijg je alternatieven voor je product aangedragen met een recensiescore van Boodschapp en een overzicht van de voedingswaarden ervan. Je ziet de gegevens al door simpelweg de streepjescode van een product te scannen.
Downloaden: Boodschapp (gratis)

AW Stop Heling iPhone iPod touchStop Heling – De techniek om QR-codes en streepjescodes te scannen met een telefooncamera werkt niet altijd vlekkeloos, maar levert wel steeds meer bruikbare iPhone-apps op. Naast het vandaag verschenen Boodschapp is ook Stop Heling een inventieve nieuwe toepassing van de techniek. Door de streepjescode, het kenteken of een serienummer van een product te scannen, krijg je te zien of het product bij de Nederlandse politie bekend staat als gestolen.
Downloaden: Stop Heling (gratis)

AW Droomgids iPhone iPod touchDroomgids – Verdwaald raken op een enorm onbekend treinstation, ontploffende luchtballonnen, een draak in de schuur. Niets is te raar in dromen. De tot nu toe onbesproken Nederlandse app Droomgids helpt je de betekenis van je dromen te achterhalen. Het bevat een uitgebreide woordenlijst van begrippen die voor kunnen komen in je droom en beschrijft wat ze betekenen. Ontploft er een atoombom in je slaap? Oh jee.
Downloaden: Droomgids (gratis)

AW NUzakelijk iPhone iPod touchNUzakelijk – Uitgever Sanoma maakt het vanaf vandaag makkelijker voor iPhone-gebruikers om de website NUzakelijk.nl te volgen met een nieuwe app. De applicatie bundelt al het nieuws van de zakensite onder verschillende categorieën, net als de app van NU.nl. Het net binnengekomen nieuws komt bovenin een tracker voorbij, terwijl een apart tabblad je uitgebreide informatie over de beurskoersen laat zien.
Downloaden: NUzakelijk (gratis)

AW Live Street View iPhone iPod touchLive Street View – De Nederlandse applicatie Live Street View van Tim Broddin brengt twee bijzondere functies samen: het kompas dat ingebouwd zit in nieuwere iPhones en de Street View-functie die in Google Maps is ingebouwd. Zo kan je op de plek waar je momenteel verkeert, rondkijken met Streetview op de iPhone. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld snel straatnamen te achterhalen. De net uitgebrachte update 2.0 zorgt ervoor dat je favoriete plekken kan opslaan en beroemde plekken kan bekijken.
Downloaden: Live Street View (gratis) (€0,79)

AW Color for Facebook iPhone iPod touchColor for Facebook – Color is een tweeledige app die kan je gebruiken in combinatie met Facebook. Enerzijds leest het de foto’s in je Facebook-nieuwsfeed uit, waardoor je alle nieuwe toevoegingen van foto’s in je netwerk snel en overzichtelijk onder elkaar kan zien. Het andere aspect is nogal opvallend: met Color kun meegluren met je Facebookvrienden, waardoor je 30 seconden door de iPhone-camera van iemand anders kan kijken.
Downloaden: Color for Facebook (gratis)

AW Run With Friends iPhone iPod touchRun With Friends – De nieuwe gratis app Run With Friends stelt een interessante vraag die wel eens in kan haken op je goede voornemens: “Ja, rennen is leuk, maar is het niet veel leuker met een hardloopvriend?” Dat is waar de applicatie Run With Friends voor staat. De app voegt een wedstrijdelement toe aan hardlopen. Je koppelt de dienst aan Facebook en legt je snelheid tegenover die van een vriend of een willekeurige tegenstander.
Downloaden: Run With Friends (gratis)

AW OV-Chipinfo iPhone iPod touchOV-Chipinfo – OV-Chipinfo is een nieuwe applicatie van de Nederlander Jeremy Krishan waarmee je vanaf de iPhone het tegoed van je OV-chipkaart kunt lezen. Er zitten een paar voorwaarden aan om de app te laten werken. Zo werkt OV-Chipinfo alleen voor je ingestelde voorkeurskaart, dien je de weergave van saldo en transacties te hebben geactiveerd en is het handig om te weten dat de gegevens niet realtime geüpdatet worden, maar dat er enige vertraging in zit. Het goede nieuws is dat de app gratis te downloaden is.
Downloaden: OV-Chipinfo (gratis)

AW ChatOn iPhone iPod touchChatON – Een nieuw mogelijk alternatief voor WhatsApp op de iPhone is ChatON. Dat is de gratis berichtendienst van Samsung, momenteel de grootste fabrikant van smartphones wereldwijd. De instant messaging-service is eerder al uitgebracht op Android, Samsungs eigen Bada en zal binnenkort ook verschijnen op Windows Phone, BlackBerry en in een mobiele webvariant. Inhoudelijk lijkt de app op WhatsApp, maar ChatON is gratis en heeft een paar extra trucjes.
Downloaden: ChatON (gratis)

AW Afdaling iPhone iPod touchAfdaling – De Nederlandse applicatie Afdaling komt nèt te laat voor onze lijst met 5 leukste iPhone-apps voor op Wintersport en misschien ook wel te laat voor je wintersportvakantie. Toch is de app van Gerhard Bos het beschrijven alsnog waard. De gisteren uitgebrachte update zorgt ervoor dat Afdaling je aftocht van de piste met snowboard of ski’s nauwkeuriger dan voorheen registreert. De app houdt je snelheid bij en brengt je sessie met allerlei gegevens in beeld.
Downloaden: Afdaling (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.