Apple op weg naar 55 miljoen verkochte iPads in 2012

Apple zal in 2012 zo'n 55 miljoen iPads verkopen. Dat zegt een analist van Canaccord op basis van een analyse van de markt.

iPadsHet nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste schattingen komen alweer binnen. In 2012 gaat Apple meer dan 170 miljoen iPhones en iPads verkopen, waardoor opnieuw een record wordt gebroken. Dat zegt althans analist Michael Walkley van Canaccord Genuity. Hij dook in de cijfers van meerdere mobiele platforms en aanbieders en concludeert eruit dat Apple de topverkoper zal zijn, met 116,4 miljoen iPhones en 54,6 miljoen iPads. In het decemberkwartaal zou Apple 12 miljoen iPhones hebben verkocht, alleen al in de VS.

Afgelopen december was de iPhone 4S de bestverkochte smartphone bij alledrie grote operators in de VS: AT&T, Sprint en Verizon. Samsung stond op nummer 2 met toestellen als de Galaxy S II en de Galaxy Nexus. Het komende jaar zal iOS goed zijn voor 18 procent van de markt voor mobiele besturingssystemen, achter Android (51,9 procent). Buiten de VS heeft Apple ook een sterke marktpositie, waarbij landen als Brazilië en Rusland sterk groeien. De analist heeft ook hoge verwachtingen van de iPhone-verkoop in China.

Het marktaandeel van de iPad gaat van 63,2 procent naar 52,4 procent. Dat betekent overigens niet dat de verkoop van iPads terugloopt, maar het wordt veroorzaakt door het feit dat de markt wordt overspoeld door tablets van andere fabrikanten.

Met de verwachte verkoop van 116,4 miljoen iPhones in 2012 zal Apple zo’n 20 miljoen stuks meer verkopen dan vorig jaar. Op 24 januari zal Apple officieel de verkoopcijfers van het voorgaande kwartaal bekend maken tijdens een conference call met analisten.

tablets-cijfers-canaccord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2012, 12:56
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.