iPhone 5s wereldwijd bestverkochte smartphone in september

De iPhone 5s was de bestverkochte smartphone in september 2013. Dat blijkt uit cijfers van Counterpoint Research. Ook de iPhone 5 en iPhone 5c deden het goed.

iphone 5s 5c smalCounterpoint Research heeft een ranglijst gemaakt van de bestverkochte smartphones in september 2013. De iPhone 5s versloeg de Samsung Galaxy S4 als bestverkochte smartphone. Op plekken 3 en 4 vinden we Apple opnieuw terug: de iPhone 5 en iPhone 5c werden ook goed verkocht. De rest van de top 10 laat zien dat de jacht op de smartphoneconsument een race tussen twee merken is geworden. Apple en Samsung bepalen de volledige top 10.

Wat knap is aan de prestatie van Apple, is dat de iPhone 5s en iPhone 5c pas op 20 september in de verkoop gingen in een select aantal landen. Dat Apple in een paar dagen toch al de nummer 1- en nummer 4-positie wist te bereiken, geeft aan hoe voortvarend de verkoop is gelopen.

De Galaxy S4 stond al een aantal maanden op de nummer 1-positie bij Counterpoint Research, een in Hongkong gevestigd marktonderzoeksbureau. Counterpoint hield rekening met alle regionale en kleine hardwarevariaties in toestellen om de bestverkochte smartphone te bepalen.

De ranglijst ziet er zo uit:

  1. Apple iPhone 5s
  2. Samsung Galaxy S4
  3. Apple iPhone 5
  4. Apple iPhone 5c
  5. Samsung Galaxy S3
  6. Samsung Note 2
  7. Samsung Galaxy S3 Mini
  8. Samsung Galaxy S4 Mini
  9. Samsung Galaxy Note 3
  10. Samsung Galaxy S Duos

In de rest van de top 20 vinden we gelukkig wel wat andere merken, zoals de Huawei Ascend P6 en de Nokia Lumia 520. Smartphonemakers zoals LG, Sony en ZTE komen niet in de lijst voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 11:25
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5s, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.