iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

iPhone 5s en iPhone 5c vanaf 25 oktober in Nederland en België

De iPhone 5s en iPhone 5c komen binnenkort in Nederland en België op de markt. De verkoopdatum voor de iPhone 5s en 5c in de Benelux is nu bekend.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c iphone 5s 4g netwerkenIn Nederland en België komen de iPhone 5s en iPhone 5c op 25 oktober op de markt. Beide landen zitten in de tweede golf van landen die de nieuwe iPhones krijgen. Dit maakte Apple bekend via een persbericht. Op 20 september kwamen de iPhone 5s en iPhone 5c al beschikbaar in de VS, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen. Veel landgenoten vatten daarom het plan om op de iPhone in het buitenland te gaan halen, omdat lange tijd na de aankondiging van de nieuwe iPhones nog onduidelijk was wanneer Nederland en België aan de beurt zouden zijn.


Inmiddels is er dus meer duidelijkheid. Naar verwachting begint de pre-order vlak voordat de officiële verkoop begint. De iPhone 5s en iPhone 5c zijn in Nederland en België op meerdere plekken verkrijgbaar: via de online Apple Store, via de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam (België heeft geen Apple Store) en via de diverse operators. Die laatste optie is het populairst onder de lezers van iCulture, bleek onlangs uit een poll.

De iPhone 5s en iPhone 5c worden op 25 oktober naast Nederland en België ook verkocht in, Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Franse Antillen, Griekenland, Hungarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macau, Malta, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland Op 1 november begint de verkoop ook in Albanië, Armenië, Colomnbia, El Salvador, Guam, Guatemala, India, Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Montenegro, Saudi Arabië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Verkoop bij Nederlandse operators

Vodafone heeft al bekendgemaakt dat ze de iPhone 5s en iPhone 5c ook vanaf 25 oktober gaan verkopen. Beide toestellen zijn geschikt voor het Vodafone 4G-netwerk, belooft de operator. Een paar uur na de aankondiging maakte ook KPN bekend dat ze de nieuwe iPhones op 25 oktober gaan aanbieden. T-Mobile liet via het webcare-team weten dat ze de iPhone 5s en iPhone 5c vanaf 25 oktober gaan leveren. We verwachten dat operators spoedig de tarieven bekend zullen maken.

Bij de Belgische operators heeft Mobistar inmiddels aangegeven dat ze iPhone 5s en iPhone 5c gaan verkopen, zoals verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

98 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.