iPhone 5 pre-order vanaf vandaag 9:01 uur (eerste uitrol)

Apple heeft de Apple Store offline gehaald. Vanaf 9:01 uur Nederlandse tijd begint de pre-order van de iPhone 5 in Duitsland. In de VS begint het om 0:01 uur lokale tijd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 bloemApple begint vandaag met de voorbestellingen van de iPhone 5, een week voordat het toestel in de winkel ligt. Het gaat voorlopig alleen om de landen waar de iPhone 5 vanaf 21 september te koop is, namelijk de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen.

De Apple Store is momenteel online, waardoor je in onder andere Duitsland een pre-order kunt plaatsen. De iPhone 5 wordt in Frankrijk en Duitsland verkocht voor vanaf 679 euro. In de Nederlandse Apple Store staat nog geen prijs aangegeven.

Wel weten we dat onze landen op 28 september aan de beurt zijn, dus mogelijk begint de pre-order bij ons op 21 september.

De iPhone 5 wordt verkocht voor de volgende prijzen in Duitsland en Frankrijk:

  • 16 gb iPhone 5: 679 euro
  • 32 gb iPhone 5: 789 euro
  • 64 gb iPhone 5: 899 euro

Het is nog niet officieel bekend of dit dezelfde prijzen zijn waar de iPhone 5 voor in Nederland aangeboden zal worden. De Duitse iPhone 5 die via de Apple Store wordt aangeboden is simlockvrij.

De late introductie in Nederland, een week nadat grotere landen aan de beurt zijn geweest, maakt het misschien aantrekkelijk om nu alvast een iPhone 5 in de VS of in Duitsland te gaan halen. Maar of dat slim is, is nog maar de vraag: je hebt een lokaal adres nodig en bij veel aanbieders moet een abonnement afgesloten worden. Bovendien is de Amerikaanse iPhone 5 de eerste weken nog niet simlockvrij verkrijgbaar, aldus The Verge.

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart gaat de iPhone 5 verkopen vanaf 8:00 uur ‘s ochtends (lokale tijd) met een prijs vanaf 190 dollar. Maar daarvoor moet je uiteraard wel een tweejarig abonnement aanschaffen en de uitlevering vindt uiteraard pas plaats op 21 september. De iPhone 4 en iPhone 4S kun je voor respectievelijk $1 en $90 in handen krijgen. Wal-Mart gaat de iPhone 5 overigens weer wel vanaf het begin simlockvrij verkopen, voor respectievelijk $649 (16GB), $749 (32GB) en $849 (64GB).

Apple heeft zelf tegenover Wired bevestigd dat het vooraf bestellen van de iPhone 5 mogelijk is vanaf 0:01 uur Pacific Time (3.01 EST), dus 9:01 uur Nederlandse tijd. Twee minuten eerder kun je al terecht bij de Amerikaanse operators Sprint en Verizon. AT&T heeft nog niet bekendgemaakt wanneer ze gaan starten met de bestellingen, maar ook bij deze partij moet je een abonnement afsluiten.

Ben je van plan om in de rij te gaan staan, dan kun je om 8:00 uur lokale tijd terecht bij de Apple Stores in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk of Engeland. Wel is het zaak om op te letten welke versie van de iPhone 5 je koopt: er zijn namelijk drie varianten en het is de vraag of het ‘wereldmodel’ A1429 wel in de VS verkocht gaat worden. Dit model ondersteunt de 4G-frequenties 850, 1800 en 2100 MHz. Als in Nederland 4G-abonnementen op de 1800 MHz-band aangeboden gaan worden, zitten we goed met dat model. Daarnaast is er een A1429 CDMA-versie (niet bruikbaar in Europa) en een A1428 GSM-versie (geschikt voor bellen en 3G, maar de LTE-frequenties zijn ongebruikelijk voor Europese operators).

Apple heeft in Duitsland bekend gemaakt dat het vanaf 9:01 uur lokale tijd de bestellingen laat binnenstromen. Bij T-Mobile, Vodafone en O2 in Duitsland kunnen klanten vanaf vandaag hun iPhone 5 met een abonnement bestellen. Je zit dan uiteraard wel vast aan een Duits abonnement. Bestel je de iPhone 5 bij de Apple Store in Duitsland, dan heb je (waarschijnlijk) een Duits afleveradres nodig. Vanaf 9:01 uur staat het bestelformulier online en weten we meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 22:25
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen duitsland, verenigde staten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.