‘iPhone 5 kan grafisch zeven keer sneller worden dan iPhone 4’

De A5-processor die mogelijk in de iPhone 5 zal zitten, zou de telefoon meer dan zeven keer zo snel beelden laten produceren. Dit blijkt uit vergelijkend onderzoek van Anandtech.

Apple A5Op dinsdag 4 oktober houdt Apple een evenement op het hoofdkantoor in Cupertino, waar een nieuwe iPhone onthuld zal worden. Als we eerdere geruchten mogen geloven zou dit toestel dezelfde processor gebruiken als de iPad 2, namelijk de A5. Die dual-core chip maakte deze tablet een stuk sneller dan zijn voorganger en moet nog meer verandering teweeg brengen voor de iPhone. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Anandtech.

Deze website voerde begin september een benchmark uit met de OpenGL ES 2.0 Test, waarbij het aantal frames per seconde werd gemeten. Hoe hoger het aantal FPS, hoe beter een processor grafisch presteert. Daaruit bleek dat de 1 GHz-processor in de iPad 2 aanmerkelijk beter presteert dan de (op papier) beter lijkende 1,2 GHz-processor van de Samsung Galaxy S 2. Alleen naar kloksnelheid kijken zegt niet altijd iets over de grafische performance.

De iPhone 4 maakt gebruik van een A4-processor, met een kloksnelheid van 800 MHz. De A5-processor haalt de 1 GHz en doet dit met twee cores. Hierdoor is hij significant sneller dan zijn voorganger. In een benchmark van Anandtech is te zien dat de A5-chip grafisch gezien veel beter presteert dan de A4 in de iPhone 4 – tot wel zeven keer beter.

Het kan zo zijn dat de iPhone 5 uiteindelijk langzamer zal zijn dan dit onderzoek doet geloven. Toen Apple de A4-processor introduceerde op de iPad, haalde deze snelheden tot 1 GHz. Een snelheid die in de iPhone 4-versie met twintig procent werd verminderd, wat bij de iPhone 5 wellicht ook kan gebeuren.

iPhone A5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 10:13
Categorie iDevices
Onderwerpen a4, a5, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.