iPhone 5 en iPhone 4S bevatten relatief weinig schadelijke stoffen

Uit onderzoek van ifixit en HealthyStuff blijkt dat de iPhone 5 en iPhone 4S overwegend minder schadelijke stoffen bevatten dan veel andere smartphones.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 onderzoekDe iPhone 4S en iPhone 5 bevatten relatief weinig schadelijke stoffen ten opzichte van veel andere smartphones. Dit blijkt uit een onderzoek van iFixit en HealthyStuff, waarbij 36 smartphones werden onderzocht op stoffen zoals lood en kwik. Omdat beide iPhones minder schadelijke stoffen gebruiken, zou er minder zorg moeten zijn voor bijvoorbeeld fabrieksmedewerkers die ze in elkaar moeten zetten. Ook zouden de nieuwe iPhones overwegend beter voor het milieu zijn. Volgens het onderzoek is het gebruik van schadelijke stoffen afgenomen in nieuwere smartphones.


De iPhone 5 en iPhone 4S staan in de lijst van smartphones waar men zich het minst zorgen over hoeft te maken. Naast de iPhones staan ook de Motorola Citrus, LG Remarq, Samsung Captivate en Samsung Evergreen in dit overzicht. De eerste generatie iPhone zou de meeste gevaarlijke stoffen bevatten. Hieruit blijkt dat de iPhone over de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt wat betreft het gebruik van schadelijke stoffen.

iFixit schadelijke stoffen score

Eerder dit jaar trok Apple zich terug uit het EPEAT-certificatieprogramma. EPEAT houdt bij hoe groen bepaalde producten zijn, om consumenten zo in te lichten hoe milieuvriendelijk hun aankoop is. Na kritiek draaide Apple de beslissing weer terug, waarna Apple’s Bob Mansfield stelde dat het een fout was om niet langer deel te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.