Onderzoek: 45 procent iPad-gebruikers draait iOS 6

Uit onderzoek van Chitika Insights blijkt dat 45 procent van alle iPad-bezitters inmiddels iOS 6 draait.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6Volgens onderzoek van Chitika Insights draait 45 procent van alle iPads op het moment al iOS 6. Dit percentage ligt lager dan bij de iPhone, waarop 60 procent van alle gebruikers inmiddels iOS 6 heeft geïnstalleerd. Chitika Insights keek voor het onderzoek naar de iOS-versies die worden gebruikt door bezoekers van sites met hun mobiele reclames.


iOS 6 iPadHet merendeel van de iPad-bezitters zou nog niet gebruikmaken van iOS 6. Volgens Chitika draait 39 procent van de iPads nog steeds iOS 5.1. Het percentage zal waarschijnlijk nooit naar 100 procent stijgen: bezitters van de originele iPad kunnen immers iOS 6 niet installeren.

Het is geen geheim dat veel mensen inmiddels gebruikmaken van iOS 6: op 24 september maakte Apple nog bekend dat iOS 6 op 100 miljoen apparaten is geïnstalleerd. Het onderzoek van Chitika biedt meer inzicht in de mensen die inmiddels iOS 6 draaien, door aan te geven hoeveel procent de upgrade draait.

De cijfers van Chitika Insights zijn niet een perfecte weergave van alle iOS-gebruikers. Het reclamenetwerk van Chitika wordt door veel websites gebruikt, maar vooral in de Verenigde Staten. Het lijkt daardoor aannemelijk dat veel Nederlandse en Belgische gebruikers niet in de gegevens zijn opgenomen.

iOS 6 per device

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2012 om 12:05
Onderwerp
Categorie
iOS
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.