iPhone 4: een blik op HD recording en iMovie

Op de keynote van 7 juni kondigde Steve Jobs aan dat de iPhone 4, een 5 megapixel autofocus fotocamera krijgt, HD video-opname en iMovie for iPhone.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

videoiPhone4The iPhone 4 changes everything. Again. Een van deze veranderingen is de verbeterde foto- en videocamera. De iPhone 4 heeft een 5-megapixelcamera met auto-focuslens en een LED-flits. De videocamera filmt in HD met een maximale resolutie van 720p en 30 fps (frames per seconde). Ook brengt Apple iMovie voor de iPhone uit, waarmee je de opgenomen filmpjes meteen op de nieuwe iPhone kunt editen.

Apple zegt een geheel nieuw camerasysteem te hebben ontwikkeld voor de iPhone 4. Zo heeft de camera een zogenaamde backside illuminated sensor, waarmee veel meer lichtdeeltjes kunnen worden opgenomen en dat moet voor betere foto’s gaan zorgen. Verder heeft de camera 5x digitale zoom en de ‘tap to focus’. Steve Jobs liet op de keynote van gisteren foto’s zien die, als je hem moet geloven, allemaal met de 5-megapixelcamera waren genomen. Deze zagen er indrukwekkend uit.

De videocamera heeft naast de eerder genoemde features ook ‘tap to focus‘-video, waarmee er tijdens het opnemen op objecten kan worden ingezoomd. Ook kunnen filmpjes nog steeds worden ingekort. Om het editen naar een hoger plan te tillen heeft Apple iMovie for iPhone ontwikkeld.

Randy Ubillos, Apple’s Chief Architect of Video Applications die onder andere ook aan Final Cut Pro en iMovie voor de Mac heeft gewerkt, liet in een demo zien hoe dit werkt. Zo kun je titels, overgangen tussen scene’s en één van de vijf thema’s aan je filmpje toevoegen. Dit alles gebeurt in de tijdlijn onder in het scherm waar ook nieuwe clips en foto’s toegevoegd kunnen worden. Naast de muziek die standaard in iMovie zit, is het ook mogelijk om muziek uit je iPod-bibliotheek onder een film te zetten. iMovie kan de films in 360p, 540p of 720p exporteren.
imovieiphone4

De iMovie-app zit niet standaard op de iPhone 4 geïnstalleerd en gaat $4.99 (3,99 euro) kosten. Ook is de exacte datum van beschikbaarheid nog niet bekendgemaakt. Wil je iMovie for iPhone in actie zien dan kun je natuurlijk altijd de keynote terugkijken op de site van Apple. Het begint rond minuut 55.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2010, 16:42
Categorie Apps
Onderwerpen imovie, iPhone 4, opname, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.