T-Mobile belooft dat netwerk op tijd klaar is voor iPhone 4

T-Mobile belooft dat de uitbreiding van het 3G-netwerk voor volgende maand klaar is, dus voor de lancering van de iPhone 4.

Een woordvoerder van T-Mobile heeft tegenover de collega’s van Bright.nl verklaard dat de geplande uitbreiding van het 3G-netwerk op tijd klaar zal zijn voor de lancering van de iPhone 4 in juli. De provider ligt de afgelopen paar weken onder vuur vanwege de capaciteitsproblemen van het 3G-netwerk. Volgens T-Mobile zijn deze problemen met name veroorzaakt door de populariteit van de iPhone en andere smartphones.

“We zijn voor volgende maand klaar met onze netwerkuitbreidingen voor de komst van het nieuwe toestel”, verklaarde T-Mobile-woordvoerder Henny Van der Heiden dinsdagochtend tegenover de website. Ook zei hij dat er al schot zit in de uitbreiding van het netwerk. De bedoeling is dat de capaciteit van het netwerk na de uitbreiding verdubbeld zal zijn en dat de netwerkdekking met 25 procent is toegenomen. Volgens Van der Heiden zouden over een week de ergste problemen voorbij moeten zijn.

Kort na de aankondiging van de iPhone 4, maakte T-Mobile via de eigen website bekend dat ook het nieuwe toestel bij de provider geleverd zal worden. Het is nog onduidelijk of T-Mobile wederom de exclusieve verkooprechten heeft verkregen of dat ook andere providers mee mogen doen. Er gaan geruchten dat het toestel ook bij Vodafone verkrijgbaar zal zijn, maar die zijn momenteel nog onbevestigd. Van der Heiden liet tevens weten dat T-Mobile nog weinig weet over het nieuwe toestel en momenteel wacht op nieuwe informatie van Apple.

Wel liet de zegsman van het bedrijf weten dat het nog niet duidelijk is of er aanpassingen aan het netwerk gedaan moeten worden om videobellen mogelijk te maken. Apple presenteerde dit gisteravond als exclusieve functie voor de iPhone 4, maar zei daarbij dat het voorlopig alleen via een Wi-Fi-netwerk mogelijk zal zijn. Volgens Apple-topman Steve Jobs moet Apple eerst in gesprek met de verschillende telecomproviders voordat de functionaliteit ook via een 3G-netwerk geactiveerd zal worden.

T-Mobile heeft aanstaande woensdag een gesprek met de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SCMO). T-Mobile biedt klanten met problemen ter compensatie twee maanden gratis internet, ter waarde van 30 euro, aan. SCMO probeert namens ontevreden klanten een hogere compensatie af te dwingen. Ook eist de stichting een mogelijkheid tot direct opzeggen van het abonnement. Ook de Consumentenbond houdt de klachtenafhandeling van de telecomprovider nauwlettend in de gaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2010, 13:53
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, iPhone 4, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.