iPhone 3G: welke voorspellingen zijn uitgekomen?

In de weken voorafgaand aan de lancering van de 3G iPhone werden we overspoeld door 'gelekte' foto's, geruchten, wilde uitspraken van anonieme bronnen en nieuwe functies, zoals een videocam. MacRumors heeft een lijst van winnaars en verliezers gemaakt: iPhoneclub staat er ook bij.

iPhone 3GIn de weken voorafgaand aan de lancering van de 3G iPhone werden we overspoeld door ‘gelekte’ foto’s, geruchten, wilde uitspraken van anonieme bronnen en nieuwe functies, zoals een extra camera aan de voorzijde van de iPhone waarmee je videogesprekken zou kunnen voeren. MacRumors heeft een samenvatting gemaakt van alle geruchten en kijkt in hoeverre ze zijn uitgekomen. Het resultaat is een lijstje met winnaars en verliezers. En ja: iPhoneclub staat er ook in!

Wat de specificaties van de iPhone betreft scoorden Engadget en Fortune de meeste punten: wat zij schreven over prijzen, niet-verlaagde headsetaansluiting, behuizing en functies bleek het best te kloppen. Ook voorspelden ze correct dat de 3G iPhone dikker zou worden: aan de zijkanten is de iPhone 3G weliswaar dunner, maar in het midden is ‘ie dikker. De zwarte iPhone op een toetsenbord dook al vrij vroeg op en bleek uiteindelijk een echte foto te zijn. Onze foto’s van een witte iPhone kwamen heel wat later, maar blijken achteraf ook te kloppen, in tegenstelling tot de zwart/rode spyfoto’s van Engadget.

De winnaars zijn volgens MacRumors:

  • XSKN, iDealChina
  • WeiPhone
  • iPhoneclub.nl (en natuurlijk Macfreaks.nl!)
  • TUAW
  • DaringFireball + MacRumors

Verliezers zijn er ook: CNET, MacScoop, MacTalk.com.au, Shaw Wu, Page 2, TUAW en CrunchGear. Ook de berichten over massale import van iPhones door ImportGenius lijkt achteraf niet te kloppen. Waarom iemand Kevin Rose uberhaupt nog serieus neemt, is onduidelijk: hij voorspelde wel GPS en de prijs van $200, maar zat er helemaal naast met zijn bewering dat er een videoconferencing-functie op de nieuwe iPhone zou zitten.

Meer info: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2008, 11:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iPhone 3G, verlies, voorspelling, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.