iPhone 3G heeft nog steeds locatieprobleem, Consumentenbond start actie

De Consumentenbond is een Twitter-actie begonnen om aandacht te vragen voor het vastleggen van locatiegegevens bij de iPhone 3G. Deze heeft namelijk geen firmware-update met locatiefix gekregen.

kaartje_iphone_trackerApple bracht gisteren een firmware-update voor de iPhone uit (iOS 4.3.3) die problemen met locatiegegevens oplost. Dat geldt echter niet voor alle iPhone-gebruikers. Mensen met een iPhone 3G kunnen niet updaten naar iOS 4.x en zitten dus vast aan oude software. De Consumentenbond is daarom een actie begonnen om te zorgen dat Apple het privacyprobleem ook voor deze gebruikers oplost. Ze willen dat Apple voor álle iPhone-gebruikers een update uitbrengt. Het vastleggen van gegevens doet Apple al sinds vorig jaar. Maar pas recent ontstond ophef omdat bleek dat de iPhone-locatiegegevens wel heel lang bewaard bleven.

Apple beloofde een oplossing en bracht die ook uit. Maar er zijn nog veel consumenten met een iPhone 3G, die nu met een privacyprobleem zitten, aldus de Consumentenbond. De locatiegegevens staan onversleuteld in hun iTunes-backups en als een laptop in verkeerde handen valt kan iemand anders (bijvoorbeeld je baas of partner) precies zien waar je bent geweest. Als je wilt meedoen, moet je een Twitter-berichtje plaatsen en met de hashtag #fixmy3G aangeven dat je het oneens bent met de situatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 18:37
Categorie iOS
Onderwerpen ios 4, locatie, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.