iPhone 3G: activatie in de winkel bevestigd door Synchronoss

Synchronoss, het bedrijf dat zorgdraagt is voor de huidige iPhone-activatie in iTunes, heeft bij de SEC gemeld dat ze een kwart van hun business kwijt zijn, nu de activatie van iPhones alleen nog in de winkel plaatsvindt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G activatie in winkelEr is veel onduidelijkheid hoe het activeren van de iPhone straks gaat verlopen, vooral wat Amerikaanse iPhones betreft. Heeft het straks nog zin om naar de VS te gaan om een iPhone te halen? Alles wijst erop dat je straks in de winkel moet activeren. Dat het hier niet zomaar om een gerucht gaat, blijkt uit informatie van Synchronoss, het bedrijf dat voor AT&T de activaties via iTunes regelde. Zij hebben aangegeven dat ze een kwart van hun business gaan verliezen nu de iPhone 3G eraan komt.

Synchronoss heeft bij de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC gemeld dat ze hun activiteiten voor Apple gedwongen moeten stopzetten. Dat bevestigden ze tegenover Silicon Alley Insider, waarna de beurskoers van Synchronoss met 19 procent daalde. Het ging toch al niet zo goed met het bedrijf: eerder klaagden ze dat teveel Amerikaanse iPhones naar het buitenland verdwenen en niet officieel werden geactiveerd. Daardoor had Synchronoss minder werk en dus minder inkomsten.

Nu valt ook de activatie via iTunes weg waardoor Synchronoss met een klant minder zit. Het bedrijf gaat de activatie in de winkel niet verzorgen:

“Synchronoss will not participate in the on-site, retail store activations associated with the 3G iPhone, which was already taken into consideration when we provided our revised financial outlook on our first quarter 2008 financial results conference call”, schrijft Synchronoss in de SEC-aangifte.

Het aandeel daalde al met bijna 44 procent toen ze een paar maanden geleden hun schattingen voor het tweede kwartaal indienden. Ze wisten toen al dat Apple’s activatiestrategie zou veranderen, maar konden vanwege een geheimhoudingsverklaring geen nadere details geven voor hun bescheiden schattingen.

Beleggen in Synchronoss was geen slimme zet: sinds najaar 2007 zijn ze 78 procent van hun marktwaarde kwijtgeraakt.

Via: Silicon Valley Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:18
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, apple, iPhone 3G, unlock, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.