Analist voorspelt 18 miljoen verkochte iPhones in 2008

Analist Jenny Lai voorspelt dat Apple geen 10 miljoen, maar 18 miljoen iPhones in 2008 kan verkopen. Ze baseert zich daarbij op de lagere prijs, de nieuwe witte kleur en de grotere beschikbaarheid in ongeveer 70 landen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPhone 3GSchattingen van 10 miljoen verkochte iPhones in 2008 overdreven? Een analist denkt dat het wel bijna tweemaal zoveel kan worden: 18 miljoen! Het bredere distributiekanaal in ongeveer 70 landen, de 3G-snelheid en de (op het eerste gezicht) aantrekkelijke prijs kunnen er volgens Jenny Lai van CLSA Emerging Markets ervoor zorgen dat de iPhone een nog veel groter succesnummer wordt. Lai vergeet misschien dat van die 70 landen maar 22 de iPhone op korte termijn krijgen. De rest is misschien pas in het najaar aan de beurt en dan is er weinig tijd om nog een paar miljoen te verkopen.

CLSA Emerging Markets is gevestigd in Hong Kong en de betreffende analist houdt zich bezig met fabrikanten die op contractbasis de iPhone 3G produceren. Volgens Lai zal de nieuwe witte kleur ook veel consumenten aanspreken. Ze verwacht dat de voorraden krap zullen zijn op 11 juli, als gevolg van schaarste aan “enkele belangrijke mechanische componenten”. Het tekort zal slechts tot het eind van de maand standhouden.

Toen de eerste generatie iPhone werd geïntroduceerd gingen er ook geruchten over tekorten, met als gevolg dat mensen dagen vantevoren al bij winkels voor de deur lagen. Die gekte bleek toen wat overdreven: de dag na de lancering kon je zonder wachttijden naar binnenlopen en een iPhone kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2008, 11:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen hon hai, iPhone 3G, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.