iPhone 15 Pro line-up met kleuren

Reacties voor: Dit zijn de Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie

De Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie zijn bekend. En er is goed nieuws: de iPhone 15-serie is goedkoper geworden! Lees hier alles over de exacte prijzen van de iPhone 15, iPhone 15 Pro en de andere modellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. 2300€ voor een gsm. Huidige iPhone 12 Pro was al 1600€ en dit is nog eens 700€ duurder. Waar is de tijd dat een iPhone 3GSs nog 600€ kostte.
    Het lijkt me ook dat de camera en chip nog het enige is waar men ontwikkeling rondom doet. Die wordt altijd beter en sneller. De tijd van de vele vernieuwingen is wat voorbij wat ook te begrijpen valt wat wil je nog kunnen doen met je gsm? Maar rechtvaardigt dat dan de enorme prijzen? Ik denk dat de ontwikkeling meer zit in het gebruik/toepassingen van de gsm maar dat dit vraagt om een soort wereldwijde standaard. Denk aan de gsm als sleutel voor je auto, huis, hotelkamer, wat toepassingen zijn die nu door Apple gereleased worden maar zonder ondersteuning blijft dit ook een niche toepassing.

    Reageer op Nolokox

  2. Dat is dan 2 of 3 prijsstijgingen in de EU voor de pro voor 1 prijsstijging in de VS. Dit heeft niks meer met inflatie of indexatie te maken, maar pure hebzucht.

    Ik koop zelf steeds de Pro en slik al 2 jaar de prijs. Als dit de prijs wordt zal ik moeten nadenken en overschakelen op een iphone 16 of 17 plus ofzo volgende jaren.

    Grote Apple fan en heb zelfs AAPL, dus meer winst komt me ten goede, maar dit is echt serieus overdreven.

    Reageer op Timo

  3. Kom op Apple. Jullie hebben onderhand genoeg geld dacht ik zo. Geef een beetje terug aan je trouwe klanten.

    Reageer op Marco

  4. Voor deze prijzen koop ik geen nieuwe iPhone. Normaal koop ik om het jaar een nieuwe maar ik denk dat ik nu nog wel even door kan met mijn iPhone 13 Pro Max. Als ik zie wat die nieuwe 15 gaat kosten. Nee, ik ben Apple fan maar zo’n fan ben ik nu ook niet. Moet ook een nieuwe Apple Watch hebben, die gaat voor!

    Reageer op Marc (die andere)

  5. Ik koop de 15 Pro en doe er 5 jaar mee. Dan is het zijn geld wel waard voor 5 jaar intensief gebruik. En misschien toch de overstap naar de Galaxy S24 Ultra. Ik zie het wel.

    Reageer op Cihan

  6. Voor dat geld kan je bijna upgraden maar Mac, wat een schaamteloze money grab. De winsten bij Apple zijn al fors, zoveel bieden ze echt niet om dat soort bedragen te kunnen rechtvaardigen.

    Reageer op Vladimir

  7. De prijzen zouden wel teveel de pan uitrijzen als dit werkelijk de prijzen worden. Vorig jaar heb ik de iPhone 14 Pro Max 512GB gekocht voor zo’n €1850. Dat was voorál zo duur omdat het standaard ‘slechts’ 128GB was en Apple teveel extra cashte op extra geheugen. Dat zouden ze niet moeten doen. Zoveel laten betalen voor extra geheugen is onzinnig. We rekenen nu op 256GB standaard voor de Pro. Dus dat zou kunnen schelen. (Zelf sla ik zéker een jaartje over. M’n iPhone 14 etc doet het nog uitstekend, batterij 98% en gaat minstens 36 uur mee op 1x laden, soms langer.)

    PS: wie een iPhone nu nóg een ‘gsm’ noemt heeft misschien nog steeds een Nokiaatje?! 😜 De iPhone heeft enorm veel functies, bijna álles dat ik dagelijks doe qua nieuws lezen, communiceren via social media voor werk of privé, e-mail, boeken lezen, informatie verwerken, dingen voor werk, fotograferen: ik doe het allemaal met mijn iPhone. (Mijn MacBook gebruik ik alleen als ik ingewikkelde dingen moet bestellen, boeken, uploaden of schrijven.)

    Reageer op MacaanZee

  8. @Nolokox: Enerzijds heb je gelijk, de prijzen rijzen de pan uit. Anderzijds zou je zelf ook een stapje terug kunnen doen en tevreden moeten zijn met een minder duur toestel. Je kiest voor een pro versie met een maximaal schermformaat en maximale opslag, dan betaal je de hoofdprijs. Veel mensen klagen dat het leven zo duur wordt, maar zijn niet bereid of in staat om een stapje terug te doen in hun levensstandaard.

    Reageer op RV

  9. Jammer dat de Euro prijzen weer gaan stijgen, terwijl de Europrijs het afgelopen jaar 12% is gestegen. Zou absoluut niet hoeven.

    Reageer op Sander

  10. @RV: Schermformaat? Ik heb net mijn iPhone 14 Pro Max verkocht (voor een erg goede prijs!) ik wil nooit meer een MAX formaat! Mijn duim gaat echt kapot daardoor, echt vreselijk zo’n groot scherm, en lomp toestel! Ik koop straks lekker de normale 15 pro. Groter nooit mee! Als ik een groot scherm wil dan pak ik wel mijn MacBook Pro!

    De iPhone 14 Pro Max was oprecht het meest vreselijke toestel welke ik ooit heb gehad! Simpelweg TE GROOT! Ik doe zeker nooit meer mee in de run voor de grootste!

    Reageer op Mike

  11. Origineel geplaatst door RV
    @Nolokox: Enerzijds heb je gelijk, de prijzen rijzen de pan uit. Anderzijds zou je zelf ook een stapje terug kunnen doen en tevreden moeten zijn met een minder duur toestel. Je kiest voor een pro versie met een maximaal schermformaat en maximale opslag, dan betaal je de hoofdprijs. Veel mensen klagen dat het leven zo duur wordt, maar zijn niet bereid of in staat om een stapje terug te doen in hun levensstandaard.

    Ik denk dat je hiermee inderdaad de spijker op z’n kop slaat. Ik lees elders in de reacties hier dat iemand ook al een nieuwe Apple Watch ‘moet’…. Hoezo ‘moet’?

    Reageer op Pascal

  12. Ik denk dat dit voor het eerst ooit is sinds 2007 dat ik een nieuwe iPhone (Pro) een of 2 jaar ga overslaan. Misschien zelfs wel ga downgraden naar een 13 Pro ivm de dramatische ervaringen met de slechte batterij in (m’n) 14 Pro. Deze nieuwe prijzen gaan nergens meer over. Inflatie? My a**, ‘enorme’ vernieuwingen, kleinere bezel en en camera upgrade? Dat kost echt geen honderden euro’s meer. Dit is (wederom) puur voor de aandeelhouders.

    Heb onlangs, om te proberen, een hele goede tweedehands iPhone 13 Mini gekocht als tweede (backup) toestel om te proberen (en laatste kleine model) waar ik eigenlijk best wel positief door verrast ben gezien het gewicht, formfactor. Behalve de (ook) mini batterij. Ik denk dat ik het voor de komende jaren maar zo laat.

    Reageer op Frank

  13. @Mike: Ik heb nu een iphone 13 pro en die vind ik eigenlijk al te lomp. Mijn all time favorite blijft de iphone X( mooiste toestel ooit) van 5.8 inch. Mijn Partner heeft deze week een 13 mini gekocht, ook een heerlijk formaat.

    Reageer op RV

  14. @Nolokox: Niemand dwingt je volgens mij om een nieuwe te kopen…… al heb je ook deels een punt volgens mij.

    Reageer op Martijn

  15. Deze prijsstijgingen gaan nooit veranderen.
    Kijk naar de comments. Mensen stellen hun aankoop uit, mensen willen een goedkoper model, mensen willen een ouder model, maarrrrr uiteindelijk nog steeds een Iphone.
    Apple kan dus doen en laten wat hij wil, de mensen kopen uiteindelijk toch wel die Iphone. Op 1 persoon na zegt niemand hier bekijk het maar Apple ik koop wel een Samsung of zo.
    Als iedereen die ontevreden is nou gewoon eens niet een Iphone zou kopen, dan veranderen er zaken, maar Apple weet dondersgoed dat dat nou net niet gaat gebeuren.
    Zelf heb ik een Iphone 13 mini. Ik heb geen social media, ding is perfect, jammer dat het alleen maar groter wordt, want de Iphone 13 vond ik eigenlijk al te lomp.

    Reageer op fred

  16. (Red.) Artikel bijgewerkt na de aankondiging van de modellen en prijzen.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  17. Ook wel eens leuk, dat de prijzen omlaag gaan!

    Reageer op Jop

  18. Na 4 jaar de 11pro, wilde ik na de onthulling van de 15 gaan voor de 14pro (meestal worden de prijzen goedkoper nl). Maar na het zien van deze prijzen denk ik er zelfs over om eens te gaan voor de nieuwste 15 pro model.

    Oorspronkelijk €1326 voor de 14pro, en nu minder betalen voor de nieuwste… (begrijp me niet verkeerd, nog veel te veel geld Haha, mja deze is nu wel langzamerhand aan vervanging nodig)

    Reageer op Misterx

  19. Dus de iPhone 15 Pro Max 256GB is maar € 120 duurder dan de iPhone 15 Pro 256GB

    Dat een erg klein prijsverschil!

    Reageer op Mike

  20. Wat de prijzen betreft heeft Apple dit in het verleden al eens eerder gedaan. Toen de iPhone 12 Pro geïntroduceerd werd was die ook €50,- minder duur dan de iPhone 11 Pro. Dit kan beteken dat de iPhone 16 Pro weer duurder wordt?

    Ik vond het een leuk event en wat mij opviel is dat het een tussen jaar is. Alleen doorontwikkeling van de voorgangers, met een Titanium uiterlijk voor de Pro. Ik heb m’n iPhone 12 Pro Max nog en die kan nog wel een tijdje mee. Ik Wacht wanneer m’n huidige iPhone kuren begint te krijgen. Dan ben je ook milieu bewust bezig.

    Reageer op Lemco Luehof

  21. @Mike: Je krijgt er dan ook alleen een 5x zoom extra voor, en iets groter scherm uiteraard!

    Reageer op Jop

  22. @Nolokox: Ik zie geen iPhone van 1600€ plus nog eens 700 en volgens mij kostte de 12 zeker geen 1600€
    Misschien Huawei kopen 😉

    Reageer op Tom

  23. Elk jaar klagen veel mensen dat de prijs te hoog is.
    Maar ze worden toch elk jaar weer massaal verkocht.
    Dus valt de prijs toch nog mee, want anders kocht niemand een toestel.

    Reageer op Marc

  24. @Marc:

    Hollanders klagen standaard al, dat zit al vanaf de geboorte inbegrepen. Het zal me niet verbazen dat deze iPhone wederom goed verkocht zal worden.

    Reageer op Lemco Luehof

  25. @Tom:

    iPhone 12 koste inderdaad geen €1.600. Hij zal de iPhone 12 Pro Max met 512 GB bedoelen. Die had destijds €1.609,- gekost. Maar men koopt het toch wel.

    Reageer op Lemco Luehof

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.